Eveniment

Cine este Raed Arafat, al 23-lea ministru al sănătăţii. Vedeţi aici declaraţia de avere

Cine este Raed Arafat, al 23-lea ministru al sănătăţii

Autor: Ioana David

07.11.2012, 13:47 27814

Raed Arafat s-a născut în Damasc în data de 24 mai 1964 , dar a crescut în Nablus (Siria). La vârsta de 16 ani a ajuns în Piteşti, România, după câteva încercări de a studia medicina în diferite ţări străine. România a fost singura ţară care i-a permis şederea pe teritoriul ei, potrivit Mediafax.

Raed Arafat a început să studieze medicina la Cluj, dar a renunţat după un an din cauza morţii tatălui său. După aceea, s-a transferat la Târgu-Mureş pentru a studia terapia intensivă.

Raed Arafat este intemeietorul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare din Romania (SMURD), la Târgu Mureş, fiind cel mai modern centru de interventii de urgenţă din ţară.

Medic specialist în anestezie terapie intensiva (ATI), Arafat a pus bazele SMURD Tîrgu Mureş în anul 1991, reuşind astfel să implementeze în România ideea de serviciu de urgenţă cu paramedici.

În sistemul sanitar românesc, Raed Arafat, care până acum nu a dorit funcţia de ministru al sănătăţii, se identifică cu sistemul de urgenţă şi cu SMURD-ul.

Un susţinător declarat al controlului total al statului în sănătate, Raed Arafat s-a opus unor prevederi dintr-un proiect de reformă lansat la începutul acestui an, proiect care în final a fost şi retras din dezbatere publică. Arafat se bucură de susţinerea opiniei publice, şi este recunoscut drept "mâna de fier" din sistemul sanitar. Suportul mare de care se bucură a ieşit la iveală la începutul acestui an când oamenii au ieşit în stradă să-l susţină după ce şi-a dat demisia de la Minister nemulţumit fiind de prevederile din proiectul de lege.

Arafat este subsecretar de stat încă din 2007.

Recent, Arafat a anunţat că intenţionează ca de anul viitor toate medicamentele şi materialele sanitare utilizate în cele 63 de unităţile de primiri urgenţe finanţate de la bugetul de stat şi în serviciile de ambulanţă să fie achiziţionate centralizat, prin licitaţie, de către Ministerul Sănătăţii.

Vezi declaraţia de avere a lui Raed Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO