Eveniment

Cine face softul de un milion de euro care va număra voturile la alegerile europarlamentare

Cine face softul de un milion de euro care va număra voturile la alegerile europarlamentare

Autor: Anca SIMINA

01.04.2014, 15:15 1294

Numărarea electronică a voturilor pentru Parlamentul European în România va costa în acest an 5.890.000 de lei fără TVA, contractul pentru pachetul informatic fiind atribuit de Autoritatea Electorală Permanentă firmei Asseco SEE, aparţinând grupului polonez ASSECO SOUTH EASTERN EUROPE S.A. care a cumpărat, în ultimii ani, mai multe companii IT româneşti. Aplicaţia intră astăzi în faza de testare şi trebuie să fie gata până pe 15 mai, cu 10 zile înaintea alegerilor.

Autoritatea Electorală Permanentă va cumpăra în acest an pachetul informatic pentru centralizarea rezultatelor alegerilor din 25 mai de la Asseco SEE, cu care s-a semnat, pe 20 martie un contract în valoare de 5, 89 milioane de lei (echivalentul a 1,3 milioane de euro) fără TVA. 

Firma câştigătoare aparţine ASSECO SOUTH EASTERN EUROPE SA, o companie cu sediul în Polonia care, potrivit informaţiilor Ziarului Financiar, a intrat pe piaţa românească în 2007, prin preluarea controlului societăţilor Fiba Software şi Net Consulting, cumpărând ulterior şi Professional Bank Systems & Software (Probass).

Citiţi mai multe despre cine administrează compania Asseco SEE în România pe gandul.info.

AFACERI DE LA ZERO