Eveniment

Cine se bate pentru consolidarea cladirii Guvernului

12.09.2008, 21:36 16

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a primit pana ieri, termenul limita de depunere a documentelor, cinci oferte din partea unor firme si consortii romanesti pentru derularea lucrarilor de consolidare si amenajare a Palatului Victoria, contract in valoare estimata de 32 mil. euro.
Firmele Aedificia, Bog'art si Comnord au depus oferte individuale pentru a participa la licitatia de atribuire a contractului, alte oferte fiind transmise de consortiile formate din firmele UTI Instal si Concas Buzau, respectiv Class Invest si Delta ACM, a declarat ieri directorul executiv al Directiei Tehnice a RA-APPS si presedintele comisiei de licitatie, Ion Sterian.
Filden Grup si Romconstruct Holding, ambele firme din Bucuresti, au cumparat caietul de licitatie, dar nu au depus oferta.
Firma care va derula lucrarile urmeaza sa fie selectata pana la sfarsitul lunii septembrie.
"Pentru etapa a doua a licitatiei trebuie sa se califice cel putin trei firme, iar in 10-15 zile, dupa analiza ofertelor, vom vedea ce firma poate derula lucrarile dintre cele care indeplinesc conditiile prevazute in dosar", a spus directorul executiv al RA-APPS.
Pentru a participa la licitatie, firmele trebuie sa obtina certificat de la Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS).
Regia a organizat pana in prezent mai multe licitatii pentru desemnarea firmei de constructii, insa procedurile au fost anulate din lipsa de ofertanti. La inceputul anului, fostul secretar general al Guvernului Ilie Bolojan afirma ca intentioneaza sa solicite Executivului sa aprobe incheierea contractului prin negociere directa, dupa ce vor fi purtate discutii cu firmele Rotary si Bog'Art. Initiativa lui Bolojan nu
s-a concretizat, astfel ca RA-APPS a decis sa reia licitatia.
Lucrarile de extindere, modernizare si consolidare a Palatului Victoria, o cladire incadrata in Clasa I de risc seismic, vor fi coordonate de catre Compania Nationala de Investitii (CNI), aflata in subordinea Ministerului Lucrarilor Publice.
Reprezentantii CNI au declarat ca Palatul Victoria va fi demolat partial incepand cu anul viitor, in vederea extinderii cu un nou corp de cladire. Pentru constructia noului corp de cladire, lucrarile ar urma sa inceapa in noiembrie 2009 si vor fi finalizate intr-un interval de doi ani, pana la 7 octombrie 2011.
Studiul de fezabilitate si documentatia tehnico-economica vor fi actualizate de Ministerul Lucrarilor Publice, pe baza planului propus de arhitectii olandezi Branimir Medic si Pero Puljiz, membri ai firmei De Architekten CIE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO