Eveniment

Cine sunt cei trei câştigători ai burselor de EMBA de la Hull University oferite de ZF şi SIF Moldova

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Corina Mirea

27.01.2015, 00:04 1235

Marius Moldovan, Vlad Botos şi Cristina Spirescu sunt cei trei câştigători ai burselor oferite de ZF în parteneriat cu SIF Moldova pentru cursurile programului de EMBA oferit de University of Hull la Cluj-Napoca, cel mai nou program de educaţie managerială de pe plan local.

Cei trei au fost selectaţi din rândul celor 28 de candidaţi care s-au înscris la competiţie pentru a obţine burse în valoare de câte 15.000 de euro pentru a participa la programul organizat în urma unui parteneriat dintre Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, University of Hull (Marea Britanie), Banca Transilvania şi Electrogrup.

Marius Moldovan lucrează în prezent ca senior auditor pentru Deloitte, companie în care s-a angajat din toamna anului 2010. Anterior, el a fost consultant de vânzări în cadrul firmei specializate în training De Klausen. Moldovan deţine un ACCA din anul 2014 şi este absolvent al programului de masterat în managementul afacerilor la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş -Bolyai din Cluj.

Un alt câştigător, Vlad Botos, este asistent universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj din anul 2008, iar de aproape trei ani este global product manager pentru Wolters Kluwer Financial Services din Cluj, furnizori de servicii financiare. Anterior, el a mai ocupat o poziţie de business engineer în cadrul firmei FRSGlobal Romania, tot un furnizor de servicii financiare.

Botos are o diplomă de licenţă în finanţe şi asigurări şi una de inginer în sisteme informatice de la UBB şi este absolvent a două programe de masterat la aceeaşi universitate (în modelare şi simulare – matematică  şi în bănci şi pieţe financiare).

La rândul său, Cristina Spirescu este consultant fiscal pentru firma de audit şi consultanţă fiscală KPMG din anul 2009, având o diplomă de licenţă şi una de masterat în relaţii economice internaţionale la Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE). Înainte de a se angaja în cadrul KPMG ea a mai lucrat ca accounts payable pentru Europa de Sud-Est în cadrul furnizorului de soluţii IT&C Huawei. În prezent, Spirescu urmează cursurile de certificare ACCA.

Programul de EMBA University of Hull de la Cluj-Napoca se întinde pe o perioadă de doi ani. Cursanţii vor participa la 12 module predate de profesori de la University of Hull, iar unul dintre acestea va avea loc în Marea Britanie.

Pentru a putea aplica la una dintre cele trei burse candidaţii au fost nevoiţi să redacteze un eseu în limba engleză în care să precizeze ce ar face pentru a îmbunătăţi economia românească şi să adauge la dosarul de înscriere, printre altele, diploma de licenţă sau o diplomă GMAT şi dovada deţinerii unui abonament pe 12 luni la ediţia print a Ziarului Financiar. Diploma de absolvire este acordată de University of Hull, iar programul de MBA este acreditat internaţional de AMBA (The Association of MBAs) şi de AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business). Anual, 200-300 de manageri români se înscriu la cursurile unui program de educaţie managerială.  Astfel, peste 4.700 de manageri au absolvit cursurile unui program de MBA sau Executive MBA în România în ultimele două decenii, iar în prezent piaţa locală a acestor tipuri de programe cuprinde 16 MBA-uri şi EMBA-uri, care formează o piaţă anuală de 4 milioane de euro, potrivit celei de-a şaptea ediţii a suplimentului „Top MBA“ lansat de ZF în martie 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO