Eveniment

Cine vine la conferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie ’19

Cine vine la conferinţa ZF Cei mai mari jucători din...

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.06.2019, 00:07 381

Anul 2018 a fost cel mai bun an din istoria businessului românesc, cu o cifră totală de afaceri a companiilor de circa 330 mld. euro şi un profit brut istoric de 25-30 mld. euro, conform estimărilor Ziarului Financiar.

Evoluţia la nivel macro, creşterea economică de 4,1%, s-a regăsit şi în conturile companiilor, care au cunoscut majorări de 10-15% ale cifrelor de afaceri şi profiturilor.

Ştefan Radu Oprea, ministru pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, va vorbi despre cum arată mediul de business la jumătatea anului 2019 şi ce face statul pentru a sprijini investiţiile.

Ramona Jurubiţă (preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini -FIC-), Cristian Pârvan (preşedinte al Patronatului Investitorilor Autohtoni), Bogdan Neacşu (prim-vicepreşedinte al CEC Bank), Andrei Văcaru ( Head of Capital Markets, JLL România), Alina Timofti, Tax Partener şi Coordonator, NNDKP Consultanţă Fiscală vor analiza în ce măsură România a rămas o destinaţie de primă mână pentru noi proiecte de investiţii.

Printre cei mai mari jucători din economie prezenţi la eveniment se numără Antibiotice Iaşi (Ioan Nani, director general), cel mai mare producător de medicamente deţinut de stat, Fan Courier (Adrian Mihai, CEO şi co-fondator), liderul pieţei de curierat şi unul dintre cele mai mari businessuri antreprenoriale din România, Ana Hotels (Simona Constantinescu – CEO), cel mai mare jucător de pe piaţa hotelieră, Profi (Dumitru Dragomir, CFO), reţeaua de magazine cu cea mai puternică expansiune în ultimii ani, Superbet (Vlad Ardeleanu, general manager), un business în industria jocurilor de noroc – autor al uneia dintre cele mai mari tranzacţii din 2019.

Lor li se alătură businessuri în creştere precum E- Infra, reprezentată de Daniel Farmache sau Enea Global Services reprezentată de Bogdan Putinică. 

„A fost sau nu 2018 al doilea an consecutiv «double digit» pentru mediul de business românesc? Ce urmează?“ este doar una dintre întrebările ce vor fi dezbătute şi vor primi răspuns în cadrul conferinţei „Cei mai mari jucători din economie“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO