Eveniment

Ciolacu renunţă la pensia specială: Este un subiect folosit în scop electoral de USR şi PNL

Ciolacu renunţă la pensia specială: Este un subiect...

Autor: Diana Grigore

05.01.2020, 21:19 235

Marcel Ciolacu a declarat, duminică seară, că va renunţa şi în al doilea mandat la pensia specială şi că această categorie este folosită în scop electoral de USR şi PNL. Totodată, preşedintele interimar al PSD susţine că legile făcute de PNL şi USR privins pensiile speciale sunt neconstituţionale.

„Pensiile speciale au fost imbracate si folosite electoral. Nu au mai tinut cont ca exista de exemplu pensiile de serviciu, la armata de exemplu. Este o categorie care de la inceput trebuia scoasa, dar ea fiind folosita electoral atat de USR cat si de PNL s-a ajuns la aceasta disputa. PSD a facut o mare greseala, a vrut sa fie responsabila si sa inceapa sa aiba argumente responsabile. Parerea mea in ceea ce priveste indemnizaţia parlamentarilor o stiti. Au fost doi parlamentari care si-au dat demisia in ultima zi de mandat ca sa nu beneficieze de o indemnizatie specială, lucru pe care o sa il fac si in mandatul acesta. Sunt la al doilea mandat”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Liderul interimar al PSD susţine că proiectele legislative ale PNL şi USR privind eliminarea pensiilor speciale sunt neconstituţionale, dar vor trece de Parlament.

„Categoric ca nu sunt de acord, eu personal. Au inteles si colegii mei adevarata miza. Cum sunt facute legile cand erau in opozitie USR si PNL, la o prima citire ele sunt neconstitutionale. Vor trece de Parlament, se va indrepta acea cu sportivii si actorii, a fost o graba, niste nervi avuti in acel moment in Comisie”, a subliniat Ciolacu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO