Eveniment

Cioloş: Anumite elemente din programul de guvernare vor fi adaptate, după discuţiile din Parlament

Cioloş: Anumite elemente din programul de guvernare vor...

Autor: Ana Maria Lazăr

16.11.2015, 16:02 145

"Sunt în program, în ceea ce am propus noi acum Parlamentului, anumite elemente care vor fi adaptate, în funcţie de discuţiile cu grupurile politice, pentru că n-am avut aceste discuţii în prealabil elaborării programului de guvernare", a declarat Cioloş la Palatul Parlamentului.

Dacian Cioloş a precizat că a elaborat programul de guvernare pe măsură ce a identificat miniştrii şi că programul va necesita "anumite detalieri" săptămânile următoare pe baza discuţiilor cu partidele politice şi cu grupurile parlamentare pentru a avea susţinere politică pentru proiectele iniţiate de guvern.

"Până preluăm guvernarea efectiv ca să vedem documentele şi să ne facem propria analiză nu pot să vă dau mai multe detalii. Trebuie să ştiu că există la Ministerul Finanţelor un proiect de buget, va trebui să-l luăm în considerare pentru că nu o să avem timp să luăm procesul de la capăt, dar nu pot să vă dau mai multe delatii până nu o să avem propria noastră analiză", a declarat Dacian Cioloş.

Premierul desemnat a precizat, de asemenea, că nu va exista o revizuire a MTO-ului şi că guvernul său îşi va asuma deciziile luate de Parlament până acum în privinţa Codului fiscal şi în privinţa creşterii salariilor, în măsura în care aceste decizii cumulate nu vor duce bugetul la un deficit care să treacă peste 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO