Eveniment

Cioloş despre Brădet: Ministrul Agriculturii nu ar fi trebuit să comunice dacă nu avea toate datele

Cioloş despre Brădet: Ministrul Agriculturii nu ar fi...

Autor: Andreea Tobias, Vasile Măgrădean

04.03.2016, 13:51 680

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă susţinută la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare, dacă a discutat cu ministrul Agriculturii în urma declaraţiilor legate de firma Brădet şi dacă nu intenţionează să îl demită, Dacian Cioloş a răspuns că deciziile pe care le ia le pregăteşte înainte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Deciziile nu le iau în acest fel atunci când le iau, ci le pregătesc. Nu vreau să comentez prea mult aceste lucruri pentru că, încă, nu ştiu să existe o legătură dovedită între E.coli, suşa care a fost găsită la copiii îmbolnăviţi şi acea suşă care a fost găsită şi în proba de brânză de la acea întreprindere. Am înţeles de la ministrul Sănătăţii că se va face o analiză genetică pentru a se vedea dacă există o legătură directă între brânza respectivă şi îmbolnăviri. Probabil că ministrul (Agriculturii – n.r.) nu ar fi trebuit să comunice dacă nu avea toate elementele, i-am spus că nu ar fi fost cazul să comunice dânsul. Ministrul Agriculturii a comunicat prea repede pe lucruri pe care ar fi trebuit să comunice ANSVSA, care e cea mai îndreptăţită”, a afirmat Cioloş.

Potrivit acestuia, Achim Irimescu i-a transmis că a existat o presiune pe el din partea presei să spună şi să nu ţină ascunse informaţiile pe care le are.

"Dânsul a considerat că, având informaţiile pe care le are, trebuia să le spună public pentru a evita alte probleme care puteau să apară. Dar după ce le-a spus, a apărut acea exacerbare şi peste tot s-a vorbit de acea companie. (...) Cred că noi autorităţile şi presa trebuie să avem în vedere faptul că e vorba de afacerile oamenilor, de investiţii, nu doar financiare, ci chiar a unei părţi din viaţă pentru unii oameni, care pot fi distruse în câteva minute sau ore doar printr-o comunicare proastă care poate să vină şi de o parte şi de alta”, a mai spus Dacian Cioloş.

Premierul a adăugat că este nevoie de cumpătare şi echilibru, ceea ce interesează cel mai mult fiind sănătatea oamenilor, menţionând că ar fi bine să se încerce evitarea distrugerii unor sectoare prin modul cum se face comunicarea.

Ministrul Agriculturii declara, marţi, că bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei "Lactate Brădet" din Curtea de Argeş. Ulterior, Achim Irimescu a afirmat că dovada legăturii dintre brânza cu E.Coli de la "Lactate Brădet" şi cazurile bebeluşilor din Argeş îmbolnăviţi nu există, Ministerul Sănătăţii având datoria să finalizeze ancheta, el apreciind însă că, prin indicarea producătorului, poate a salvat alte vieţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO