Eveniment

Circulaţie îngreunată în Bistriţa-Năsăud din cauza zăpezii, în Pasul Tihuţa viscoleşte puternic

Circulaţie îngreunată în Bistriţa-Năsăud din cauza...

Autor: Valerian Ionescu, Raluca Lazaroi

02.12.2016, 11:27 192

Pe DN 17, în Pasul Tihuţa, care face legătura între Transilvania şi Moldova, se circulă cu dicultate, în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă ajungând până la 25 de centimetri. Viscolul este puternic, în unele zone vizibilitatea fiind sub 0 metri.

"În intervalul 09.00 – 14.00, judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub avertizare de fenomene meteorologice periculoase - cod portocaliu - intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea ce determină reducerea vizibilităţii izolat sub 50 m”, spune purtătorul de cuvânt al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa- Năsăud, plt. maj. Marius Rus.

Pentru curăţirea drumurilor naţionale la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, în ultimele 12 ore, au acţionat cu 29 de utilaje de deszăpezire, folosindu-se aproape 200 de tone de materiale antiderapante (amestec de sare şi nisip), iar pentru curăţirea drumurilor judeţene s-a acţionat cu 60 utilaje de deszăpezire, care au folosit 405 tone de materiale antiderapant.

În Pasul Tihuţa, unde viscoleşte puternic şi ninge abundent, acţionează în permanenţă 10 utilaje de deszăpezire, drumarii folosind 150 de tone de material antiderapant. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate la graniţia din Bistriţa-Năsăud şi Suceava din cauza viscolului puternic care bate în rafale reducând la zero vizibilitatea.

La nivelul judeţului Bistriţa – Năsăud acţionează zilnic 60 de echipaje de poliţie rutieră şi ordine publică, cu peste 100 de poliţişti pentru monitorizarea traficului rutier şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de fenomenele meteo periculoase.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi ninsori la munte valabilă pentru întreaga ţară în intervalul miercuri 1 aprilie, ora 13.00 – vineri 3 aprilie, ora 18.00. Potrivit ANM, viteza vântului va depăşi local 55-60 km/h şi vor fi chiar şi lapoviţă şi ninsoare.

Autorităţile din Bistriţa-Nădăud recomandă şoferilor, înainte să plece la drum, să verifice informările şi avertizările meteorologice şi să aibă pregătite autoturismele pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO