Eveniment

Cîţu se laudă: România a depăşit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Românii îl iau peste picior. Ce arată datele. CALCUL

Cîţu se laudă: România a depăşit Ungaria la PIB pe...

Autor: Mediafax

30.10.2021, 00:00 2297

Premierul interimar a postat, vineri seara, un mesaj în care spune că România a depăşit, în premieră, Ungaria la Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor. În mai puţin de 5 minute, Cîţu a primit peste 100 de mesaje în care internauţii îl iau peste picior.

„În premieră, România a depăşit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vestea bună este că va depăşi şi Polonia, aşa cum anunţă Banca Mondială. Desigur, pentru asta trebuie să menţinem ritmul actual”, spune, vineri, pe Facebook, premierul interimar, Florin Cîţu.

Acesta se laudă şi spune că este un nou semnal că măsurile luate au fost cele potrivite, chiar şi în perioadă de criză sanitară.

„Avem cea mai bună redresare economică din Europa, iar asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Important este să nu facem paşi în spate!”, mai scrie Cîţu.

În mai puţin de 5 minute, postarea lui Cîţu a primit peste 100 de reacţii. Internauţii l-au luat peste picior pe premier, care a primit mesaje precum: „Într-adevăr se vede, la motorină, gaze naturale şi energie electrică. Mulţumim!” sau „Voi nu sunteţi în toate minţile!”, „Ăsta ne ia la mişto!”, „Nu mai posta după ce bei!”. Un alt internaut spune: „Nimeni nu a mai minţit ca tine în 31 de ani! Eşti unic!” sau „Ce să consum şi eu să am senzaţia că mi se dublează ăia 2 lei din portofel??”.

Potrivit datelor existente, ajustat la cretşerea economică estimată de Comisia Europeană pentru 2021, economia Ungariei ar urma să înregistreze un PIB per capita de 14,564 euro în 2021, în timp ce Polonia ar urma să aibă 14,176 euro / cap de locuitor. Conform estimărilor de creştere economică de 7% cuprinse în ultima rectificare bugetară, PIB per Capita în România ar urma să fie în 2021 de 11,870 euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO