Eveniment

CJ Cluj a investit 42 milioane de lei în extinderea parcului industrial Tetarom I

CJ Cluj a investit 42 milioane de lei în extinderea parcului industrial Tetarom I

Consiliul Judeţean Cluj deţine trei parcuri industriale :Tetarom I, II şi III, unde activează companii precum Emerson, EnergoBit, Bosch sau De’Longhi

Autor: Laurentiu Cotu

17.08.2016, 00:04 427
Consiliul Judeţean Cluj va finaliza în perioada următoare proiectul de modernizare şi extindere cu 16,8 hectare a parcului industrial Tetarom I din Cluj-Napoca, investiţie de peste 42 mil. lei (9,4 mil. euro), susţinută în proporţie de 50% din fonduri europene.

Tetarom I a fost inaugurat în anul 2005, fiind primul parc industrial dezvoltat în judeţul Cluj, pe o suprafaţă de 32 de hectare.

În prezent, în parcul industrial Tetarom I îşi desfăşoară activitatea EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design, valoarea totală a investiţiilor realizate de aceste companii ridicându-se la peste 60 de milioane de euro.  „În perioada imediat următoare vom da în funcţiune facilităţile edificate prin intermediul proiectului, respectiv clădirea de birouri, cele două hale de producţie şi depozitare, precum şi imobilul administrativ. Vor avea astfel de câştigat atât agenţii economici interesaţi să se stabilească în Tetarom I şi viitorii lor angajaţi, absolvenţi ai universităţilor clujene, cât şi economia locală, în ansamblu“, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Lucrările de modernizare şi extin­dere cu 16,8 hectare a parcului industrial Tetarom I au fost realizate de asocierea formată din companiile ACI Cluj, Nord Conforest şi Electromontaj, valoarea contractului fiind de 42,1 mil. lei (9,4 mil. euro), fără TVA.

Parcul industrial Tetarom I se întinde pe o suprafaţă totală de 320.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2.000 de locuri de muncă. În incinta parcului industrial se află o hală multifuncţională care cuprinde 1.700 mp de spaţii de birouri şi 3.200 mp de spaţii de producţie, un incubator de afaceri cu peste 1.100 mp de spaţii de birouri şi un centru de afaceri.

AFACERI DE LA ZERO