Eveniment

Clădiri fără consum de energie şi industrie fără poluare sau cum se va schimba din temelii economia României în tranziţia energetică. Aflaţi la ZF Power Summit 2021, 23-24 februarie

Clădiri fără consum de energie şi industrie fără...

Autor: Roxana Petrescu

14.02.2021, 10:52 634

♦ Clădirile care vor fi finalizate începând de anul acesta trebuie să fie cât mai aproape de un consum de energie zero, iar dacă acest consum există, el trebuie asigurat din surse regenerabile ♦ Mai departe, decarbonizarea proceselor de producţie şi proiectele de eficienţă energetică au devenit obligatorii pentru industrie ♦ Care este impactul „înverzirii“ forţate a economiei şi cine plăteşte nota de plată? Aflaţi la ZF Power Summit 2021.

Radu Dudău, director Energy Policy Group (EPG), Lucian Enaru, director general Schneider Electric România, Harri Kiiski, CEO Azomures, şi Mihai Rohan, preşedintele PATROMAT se numără printre speakerii care au acceptat invitaţia ZF într-o dezbatere dedicată impactului normelor de mediu asupra industriei locale.

Există reglementările necesare pentru a putea livra de anul acesta clădiri cu un con­sum energetic zero? Ce va în­semna acest stan­dard pentru piaţa construc­ţiilor, de la organizarea şan­tierelor, mate­ria­lele folosite, insta­laţiile elec­trice şi la final costuri pe metrul pătrat? Cine cum­pără astfel de clădiri mai ales în contextul în care pandemia a schim­bat complet felul în care mun­cim? Care sunt principalele pro­vo­cări legate de decarbonizarea industrială? Care sunt cele mai vulnerabile sec­toare economice? Avem firme lo­cale specializate în astfel de proiecte de decarbonizare şi eficienţă energetică, producători de echipamente astfel încât acest proces de înverzire să genereze creştere econo­mică locală?

Unii dintre cei mai buni specialişti au acceptat invitaţia ZF la dialog pentru a vedea cum tranziţia energetică poate deveni o oportunitate de creştere pentru industria locală. ZF Power Summit este cel mai important eveniment dedicat energiei găzduit de platforma media ZF.

După un an cu totul excepţional, ZF Power Summit propune în 2021 o temă care poate accelera redresarea postpan­demie: cum devine tranziţia energetică noul val de creştere pentru România? Cei mai în măsură oameni să răs­pundă la această întrebare şi-au confirmat deja prezenţa.

Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Co­misiei Europene, cel care conduce de la cel mai înalt nivel reali­zarea şi implementarea Green Deal şi a directivelor care vor asigura neu­tra­litatea clima­tică la nivelul anului 2050 în Uniunea Euro­peană, va des­chide ediţia de anul acesta a ZF Power Summit.

Evenimentul va avea loc în perioada 23-24 fe­bruarie, într-un format hibrid, care va include intervenţii în exclu­sivitate, in­ter­viuri one on one, dar şi dez­bateri online, re­zultând un con­cept interactiv care respectă toa­te regulile de si­guranţă impuse. Timp de un deceniu, ZF Power Summit a adunat sute de lideri şi mii de participanţi în jurul dezbaterilor sale, a intuit tendinţe, a ge­nerat controverse şi a dovedit nece­sitatea discuţiilor deschise în jurul unui subiect care ne priveşte pe toţi, energia, în toate formele ei.

Cu direcţiile potrivite şi investiţiile corecte, tranziţia energetică are în ea energia de a deveni un motor de dezvoltare, după cel din auto. Va şti România să-şi joace cărţile?

Aflaţi la ZF Power Summit 2021, un eveniment cu o structură nouă, perfect adaptată actualelor condiţii.

De zece ani, totul despre energie.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO