Eveniment

Claudia Sofianu, EY CESA: Mai mult de jumătate dintre angajaţi ar demisiona după încheierea pandemiei dacă organizaţia nu le oferă flexibilitate. Oferirea unui program de lucru într-un mediu hibrid este necesară şi incontestabilă de acum înainte

Claudia Sofianu, lider re­gio­­nal EY CESA, People Advisory Services

Claudia Sofianu, lider re­gio­­nal EY CESA, People Advisory Services

Autor: Ramona Cornea

22.05.2021, 15:31 797

Mai mult de jumătate (54%) dintre angajaţii care au participat la studiul EY „Work Reimagined Employee Survey ar lua în considerare să plece de la actualul loc de muncă după încheierea pandemiei dacă nu li se oferă un anumit grad de flexibilitate în privinţa locului şi programului de muncă.

„Oferirea unui program de lucru într-un mediu hibrid este necesară şi incon­tes­tabilă de acum înainte. Întrebările reale se referă la cum trebuie să arate acest lucru în practică, pentru a răspunde aştep­tărilor grupu­lui ţintă de angajaţi şi, în acelaşi timp, pentru a îndeplini şi cerinţele organi­za­ţio­nale”, a spus Claudia Sofianu, lider re­gio­­nal EY CESA, People Advisory Services.

Printre cei mai hotărâţi în a-şi schimba locul de muncă dacă nu primesc flexi­bilitatea dorită se numără mana­gerii/liderii, angajaţii cu funcţii în departamentele de tehnologie şi financiare şi cei cu persoane în îngrijire.

Angajaţii care cel mai probabil ar rămâne la actualul loc de muncă sunt membrii generaţiei „baby boomers”, persoanele cu o vechime de peste 10 ani la locul de muncă actual şi cei care activează în sectorul guvernamental sau în educaţie. În pofida acestei aparente deschideri spre schimbarea locului de muncă în căutarea unor condiţii de lucru mai flexibile, majoritatea respondenţilor angajaţi (76%) declară că sunt mulţumiţi de locul lor de muncă, iar 93% intenţionează să rămână la actualul loc de muncă în următoarele 12 luni. Nouă din zece angajaţi îşi doresc flexibilitate în alegerea locului de unde muncesc şi a programului de muncă. Dacă ar putea opta, peste jumătate (54%) dintre respondenţii angajaţi ar alege un program de lucru flexibil, în timp ce pentru 40% ar prima flexibilitatea în privinţa locului din care muncesc, conform studiului EY.

În medie, angajaţii şi-ar dori să lucreze în regim de telemuncă între două şi trei zile după încheierea pandemiei. Odată cu relaxarea restricţiilor sanitare din ţările lor, 22% ar prefera să lucreze integral la birou, iar 33% dintre respondenţii angajaţi şi-ar dori o săptămână de lucru mai scurtă. Mai mult, două treimi consideră că productivitatea lor poate fi măsurată cu precizie indiferent de locul unde muncesc şi că acest proces nu reprezintă un impediment pentru flexibilizare.

Studiul EY a avut un eşantion de peste 16.000 de angajaţi din multiple domenii şi cu diverse poziţii, provenind din 16 ţări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO