Eveniment

Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei: Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie românilor obişnuiţi

Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei:  Pensia...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.07.2022, 11:19 278

„Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a bunicilor noştri în doar 6 luni”, declară deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei.

„Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a bunicilor noştri în doar 6 luni. 3 lei. Cu atât a crescut pensia medie a românilor obişnuiţi în primele 6 luni din 2022, conform Casei Naţionale de Pensii Publice. În schimb, pensia specială medie a crescut în aceeaşi perioadă cu 481 lei. De 160 de ori mai mult. Da, aţi citit bine. În doar 6 luni, pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a românilor obişnuiţi”, scrie pe Facebook Claudiu Năsui.

Fostul ministru al Economiei aminteşte şi de inflaţia din ultima perioadă.

„Toţi românii se confruntă cu facturile mai mari şi creşterea preţurilor. Taxa ascunsă numită inflaţie a ajuns la cifre record şi ne macină puterea de cumpărare. Dar pentru categoriile de speciali, pentru cei apropiaţi de putere, se găsesc mereu soluţii. Şi mai ales bani. Şi pentru restul? Cei mai nevoiaşi primesc tichete sociale de 4 lei/zi pentru alimente. Încă de la început, USR s-a opus sistemului pe două viteze al pensiilor speciale pe care l-a creat PSD-PNL. Partidele care au puterea de 30 de ani în România s-au bătut cu pumnul în piept că vor desfiinţa pensiile speciale, dar PSD-PNL votează pentru menţinerea lor de fiecare dată. Ăsta este ordinul venit de la premierul cu o pensie specială de 18.000 lei/lună. Toate aceste pensii speciale se plătesc din banii dumneavoastră, luaţi prin taxe, impozite şi inflaţie. Toate le-au crescut ca să ţină pasul cu creşterea cheltuielilor pentru românii speciali”, încheie Năsui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO