Eveniment

Clujul vrea 20 mil. euro de la BERD pentru achiziţionarea de autobuze şi tramvaie noi

Clujul vrea 20 mil. euro de la BERD pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

20.04.2016, 00:05 559
Compania de Transport Public Cluj-Napoca, subordonată primăriei Cluj-Napoca, intenţionează contractarea unui împrumut de 20 mil. euro, pe o perioadă de 10 ani, de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), pentru achiziţionarea a 50 de autobuze şi a 7 tramvaie noi. În ultima şedinţă a Consiliului Local a fost aprobat proiectul privind preacordul de finanţare între BERD, municipiul Cluj-Napoca şi Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Primăria va garanta împrumutul pentru achiziţionarea celor 50 de autobuze şi 7 tramvaie noi.

„Creşterea calităţii infrastructurii de transport constituie o prioritate pentru municipalitate. Modernizarea parcului auto este una dintre măsurile pe care le implementăm pentru a încuraja folosirea transportului public de către un număr cât mai mare de clujeni, în locul maşinilor personale“, a spus Emil Boc, primarul Clujului.

BERD a confirmat interesul în vederea participării la acest proiect şi dorinţa de a colabora cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca şi municipiul Cluj-Napoca pentru a pregăti finanţarea solicitată. Ca etapă prealabilă negocierii şi semnării acordului de finanţare, este necesară semnarea unui preacord de finanţare între Compania de Transport Public Cluj-Napoca în calitate de împrumutat, BERD şi municipiul Cluj-Napoca. Termenii şi condiţiile împrumutului vor fi negociate după evaluarea proiectului de către bancă, se arată în referatul privind propunerea de aprobare a preacordului de finanţare. În prezent, parcul auto al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca este compus din 252 de autobuze, 89 de troleibuze, 35 de tramvaie şi 10 microbuze, conform informaţi­ilor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO