Eveniment

CNADNR, neînţelegeri cu constructorii Suplacu de Barcău - Borş

CNADNR, neînţelegeri cu constructorii Suplacu de...
30.11.2015, 00:00 721

CNADNR a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că membrii asocierii care construieşte secţiunea de autostradă Suplacu de Barcău - Borş nu au ajuns nici până în prezent la o înţelegere şi le cere acestora să rezolve problema apărută în cadrul asocierii, pentru ca tronsonul să fie finalizat.

Oficialii CNADNR anunţă, printr-un comunicat, că reprezentannţii asocierii au dat asigurări că vor schimba atitudinea faţă de desfăşurarea contractului şi că vor schimba totodată echipa de management a proiectului, urmând a propune o soluţie pentru continuarea şi finalizarea contractului.

CNADNR arată că, potrivit legii, membrii asocierii nu au voie să-şi cesioneze cotele de participare altor membri ai asocierii, deşi constructorul propusese această variantă. Contractul „Finalizare Autostrada Braşov - Tg.-Mureş - Cluj - Oradea, Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău - Borş, km 4+200 - km 64+450“ a fost semnat pe 14 mai 2015 cu asocierea dintre firmele Corsan - Corviam Construccion SA, SC Consinit SRL, SC Road Consulting & Design Solution SRL şi SC Via Design SRL.

CNADNR  precizează că problema asocierii nu a fost rezolvată nici până la această dată şi că a solicitat antreprenorului „să prezinte soluţia unanim stabilită de către toţi membrii asocierii în ceea ce priveşte neînţelegerile apărute între membri“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO