Eveniment

CNADNR va opri circulaţia pe încă zece drumuri naţionale. Vedeţi aici lista drumurilor închise

CNADNR va opri circulaţia pe încă zece drumuri naţionale.  Vedeţi aici lista drumurilor închise

Autor: Mediafax

02.02.2012, 14:36 4265

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va închide joi, 2 februarie, încă zece drumuri naţionale, pe lângă cele patru pe care traficul a fost deja oprit.

Cele zece drumuri sunt DN3 (Bucureşti-Călăraşi-Constanţa), DN4 (Bucureşti-Olteniţa), DN5 (Bucureşti-Giurgiu), DN5B (care leagă oraşul Giurgiu de DN6), DN6 (Bucureşti-Timişoara), DN41 (Olteniţa-Giurgiu), DN54 (Turnu Măgurele-Caracal), DN55A (Bechet-Calafat), DN56 (Craiova-Calafat) şi DN61 (Găeşti-Giurgiu), a anunţat într-o conferinţă Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu.

Autostrada Soarelui a fost redeschisă, însă se circulă în condiţii de iarnă.

În prezent, CNADNR acţionează cu 2.127 utilaje de deszăpezire şi dispune de 62.000 de tone de sare şi 13.000 tone de nisip.

În ceea ce priveşte căile ferate, au fost anulate 41 de trenuri, o linie a fost închisă, în trimp ce pe şinele ferate acţionează 148 de utilaje de deszăpezire.

Boagiu a mai spus că la Aeroportul Otopeni acţionează 26 de utilaje de deszăpezire, la Băneasa opt utilaje, la Traian Vuia 11 utilaje şi la Mihail Kogălniceanu cinci utilaje.

Totodată, pe Dunăre se află trei nave de intervenţie, în zonele Galaţi, Tulcea şi Sulina.

Meteorologii au emis un nou cod galben, valabil de vineri dimineaţă până duminică seara, avertizând că aria ninsorilor va cuprinde treptat toate regiunile, începând din sud-vest, local stratul de zăpadă va depăşi 20 de centimetri, iar vântul va avea la rafale viteze de peste 60 de km/h.

În Oltenia, Muntenia şi în sudul Banatului ninsori şi intensificări ale vântului vor fi încă din cursul zilei de joi, au precizat meteorologii.

La începutul acestei săptămâni, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ger, valabilă până vineri, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, în general, între -27 şi -17 grade.

Totodată, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru acelaşi interval, valabilă pentru Crişana şi Banat, unde noaptea temperatura va coborî sub -10 grade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO