Eveniment

CNADNR va rezilia contractul cu Colas pentru construcţia autostrăzii Cernavodă-Medgidia

CNADNR va rezilia contractul cu Colas pentru construcţia autostrăzii Cernavodă-Medgidia

Autor: Neagu Lidia-Ileana

11.04.2011, 13:03 83

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dinRomânia (CNADNR) a notificat compania franceză Colas cu privire larezilierea contractului pentru proiectarea şi execuţia tronsonuluide autostradă Cernavodă-Medgidia şi va organiza o altălicitaţie.

"Măsura a fost luată de către CNADNR ca urmare a refuzurilorrepetate ale Colas de a continua execuţia lucrărilor invocânddiverse motive pentru a justifica întârzierile şi având în vederelipsa unei planificari şi mobilizări corespunzătoare, precum şilipsa aprovizionării cu materiale", se arată într-un comunicat alCompaniei de Drumuri.

Cernavodă - Medgidia nu e gataîn 2011. Cine e vinovat?



Potrivit CNADNR, compania franceză nu a finalizat proiectareaautostrăzii decât pentru 6 kilometri din cei peste 20 de kilometriai traseului şi nu a obţinut avizele şi acordurile necesare,inclusiv autorizaţia de construire, însă solicită costurisuplimentare importante şi prelungirea termenului de execuţie cudoi ani.

În prezent, se află în execuţie un tronson de 5,5 kilometru la carelucrările au început cu întârziere, în vara anului trecut.

"Începând cu luna octombrie 2010 execuţia lucrărilor la podeţe şistructuri a fost oprită de Inspectoratul de Stat în Construcţii caurmare a nerespectării de către antreprenor, în calitatea sa deproiectant, a prevederilor Legii 10/1995 privind calitatea înconstrucţii. Mai mult, lucrările de descărcare arheologică ce suntîn sarcina antreprenorului nu sunt finalizate, iar Colas a începutretragerea utilajelor de pe şantier", se menţionează încomunicat.

CNADNR estimează că în termen de o lună va finaliza revizuireaproiectului şi pregătirea documentaţiei de atribuire pentrulansarea noii licitaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO