Eveniment

CNAIR: Emiterea rovinietelor şi a peajelor în reţeaua Rompetrol nu este momentan posibilă

CNAIR: Emiterea rovinietelor şi a peajelor în reţeaua...

Autor: Mediafax

07.03.2022, 16:28 92

Compania Naţională de Administrare a Infrastucturii Rutiere (CNAIR) a anunţat luni că emiterea rovinietelor şi a peajelor în reţeaua Rompetrol nu este momentan posibilă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastucturii Rutiere anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi că, din cauza unor probleme tehnice la sistemul informatic al distribuitorului Rompetrol Downstream, emiterea rovinietelor şi a peajelor în reţeaua acestuia nu este posibilă.

Compania spune că va reveni cu o informare atunci când problemele vor fi remediate.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat luni de către compania Rompetrol cu privire la un atac cibernetic complex care a avut impact asupra unor servicii.

„Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcţionarea site-urilor şi a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât şi pentru persoanele fizice. Activitatea rafinăriei Petromidia nu este afectată, iar activitatea benzinăriilor Rompetrol se desfăşoară normal, clienţii având la dispoziţie opţiunea plăţii în numerar sau prin card bancar”, potrivit comunicatului de presă.

Echipa Directoratului se află în contact permanent cu organizaţia afectată pentru remedierea problemei, oferind asistenţa necesară în acest caz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO