Eveniment

CNAIR: Podul care s-a prăbuşit peste râul Siret în judeţul Neamţ se află în administrarea Consiliului Judeţean

CNAIR: Podul care s-a prăbuşit peste râul Siret în...

Autor: Mediafax

09.06.2022, 18:24 119

CNAIR precizează că podul peste râul Siret care face legătura între localităţile Sagna şi Luţca din judeţul Neamţ şi care s-a prăbuşit joi se află în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ.

„De asemenea, menţionăm că acest pod a fost construit, reabilitat şi consolidat sub autoritatea C.J. Neamţ şi nu a fost niciodată în administrarea CNAIR. Acest eveniment arată, cu atât mai mult, importanţa verificării şi intervenţiilor pentru reparaţiile şi reabilitările podurilor. Din acest motiv, CNAIR verifică periodic starea podurilor şi acolo unde se impune, intervine rapid cu diverse măsuri. În cazul în care există suspiciuni de neîndeplinire a minimelor criterii de siguranţă a unui pod, compania poate merge până la închiderea totală a circulaţiei pe acesta”, scrie compania.

Pentru a nu se ajunge la închiderea circulaţiei, CNAIR intervine la podurile aflate în administrare atunci când este nevoie, chiar cu riscul unor reacţii negative din partea opiniei publice. Este şi cazul podurilor dunărene (Borcea şi Cernavodă), a viaductului Valea Poştei de pe DN7 (Călimăneşti) sau a pasajului de pe DN1 de la Otopeni, unde s-a intervenit pentru reabilitarea structurilor sau înlocuirea unor elemente, cu mult înainte ca situaţia să prezinte riscuri pentru circulaţie.

Podul peste râul Siret s-a prăbuşit în judeţul Neamţ, între localităţile Sagna şi Luţca. Un camion şi o autoutilitară erau pe pod în momentul prăbuşirii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO