Eveniment

Co-fondatorul Skype Jonas Kjellberg, futurologul Richard van Hooijdonk, noul responsabil cu digitalizarea României, ministrul Sebastian Burduja, antreprenorul tech Radu Georgescu şi alţi cunoscuţi experţi vin la prima ediţie IQ DIGITAL Summit de la Iaşi

Co-fondatorul Skype Jonas Kjellberg, futurologul Richard...
13.05.2022, 11:14 204

IQ DIGITAL Summit IASI - primul eveniment cu public din cadrul proiectului IQ Digital va aduce la Iaşi, în 27 mai, doi cunoscuţi experţi globali din tehnologie, lideri din digitalizare, si alţi invitaţi speciali.

Printre acestia, noul ministru al Cercetării, Inovării si Digitalizării – Sebastian Burduja si cunoscutul antreprenor în serie Radu Georgescu

Summit-ul - care va avea loc într-o locaţie emblematică pentru oras, Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” - va fi deschis de Jonas Kjellberg, unul dintre fondatorii Skype, care, în materialele sale educative si inspirationale, vorbeşte despre toate aspectele unui business modern din zona tech:

Kjellberg a fondat şi Campuz Mobile (cumpărat de Vodafone), unde a fost şi CEO, a fondat Player.io (cumpărat de Yahoo!) şi a prezidat board-ul iCloud (cumpărat de Apple). În prezent, e investitor în BCGDigitalVentures şi Gear Up Ventures.

Un alt speaker asteptat este extravagantul futurolog Richard van Hooijdonk - CEO al Trendforce.one – cel care va aduce pe scena IQ DIGITAL Summit cele mai noi ipoteze însoţite de soluţii pentru adaptarea la schimbările fundamentale prin care trece omenirea.

Van Hooijdonk (foto) e unul dintre experţii care vorbeşte frecvent la Google, Meta, IBM sau Microsoft despre trendurile care vor redesena viitorul. Invitatul nu e doar un teoretician cu soluţii ieşite din comun. El e cunoscut şi pentru faptul că e “experiment focused”: de-a lungul timpului, şi-a implantat chiar diverse chip-uri (prin care îşi conduce maşina, de exemplu) spunând că vrea să “experimenteze fizic” viitorul.

Câteva dintre ideile sale, în acest scurt video.

Dar cum se traduc schimbările viitorului în mediul de afaceri din România? Ne ajută să înţelegem invitaţi precum Sergiu Manea, CEO BCR sau Marian Ignat, Director Executiv Distribuţie Retail BCR, împreună cu experţi ai acceleratorului de business InnovX.

Nou ministru al Digitalizării, Sebastian Burduja, va participa la o sesiune intensivă de întrebări si răspunsuri din partea mai multor lideri din tehnologie iar cunoscutul antreprenor tech Radu Georgescu va susţine o prezentare specială.

Lui i se vor alătura cunoscuţi antreprenori si lideri din tehnologie, printre care partenera si CEO SanoPass Delia Iliasa, cunoscutul producător de conţinut George Buhnici, expertul in e-guvernare Radu Puchiu, fondatorul AdservioAlexandru Holicov, fondatorul Fab Lab Iasi, Dan Zaharia si mulţi alţii.

●        Lista speakerilor se va actualiza constant pe site-ul oficial al summit-ului.

Un alt moment cheie al evenimentului îl va reprezenta prezentarea si sesiunea Q&A a unuia dintre cei mai cunoscuţi antreprenori în serie din tehnologie, Radu Georgescu - Gecad Ventures.

Conceptul IQ DIGITAL a fost gândit de echipa Upgrade 100 alături de George – o inovaţie BCR - ca un format informativ si educaţional hybrid media, cu conţinut ce îmbină cultura digitală cu tehnici din televiziune, menit să ajute la rezolvarea provocărilor întâmpinate în procesele de digitalizare cu care se confruntă antreprenorii din sectorul IMM din România.

După succesul primului sezon - la care au participat peste 30 de experţi şi lideri de opinie din zona tech si care a ajuns la peste 150.000 de antreprenori români interesati de digitalizare -, organizatorii au decis extinderea si cu un format dedicat marilor comunităţi profesionale tech si IT locale.

Iasi e primul mare oras unde se lansează conceptul în formatul eveniment cu public. Accesul la IQ DIGITAL Summit din 27 mai se va face gratuit, în limita locurilor din Teatrul Naţional Iasi si pe baza unei aplicaţii - disponibile AICI.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO