Eveniment

Coaliţia de guvernare a decis luni seara adoptarea unor măsuri dure la nivel bugetar, dar şi amânarea plăţii ratelor la bancă pentru nouă luni, ca reacţie la criza care se instalează peste tot în economie

Coaliţia de guvernare a decis luni seara adoptarea unor...

Autor: Cristina Bellu

23.05.2022, 22:52 532

Coaliţia de guvernare – PNL, PSD, UDMR – a decis luni seară un pachet de măsuri economice şi sociale pentru a face faţă crizei economice care loveşte în toate părţile şi care riscă să trimită economia în recesiune. O parte dintre măsuri vizează şi prevenirea unui derapaj bugetar.

Liderii au decis amânarea pentru nouă luni a plăţii ratelor la bancă pentru companii şi populaţie, care se confruntă cu probleme.

Angajările la stat se vor îngheţa, iar guvernul trebuie să taie 10% din cheltuielile bugetare, mai puţin cele legate de salarii, pensii şi investiţii.

ANAF trebuie să strângă 10 miliarde de lei în plus la buget.

Salariaţii din sistemul public vor primi doar un sfert din diferenţa de salariu care urmare a Legii salarizării unitare convenite.

Toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei vor primi 700 de lei, doar o singură dată.

Accelerarea atragerii de fonduri europene din PNRR şi programele operaţionale.

De la 1 iulie se suspendă angajările la stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO