Eveniment

Coaliţia, pe cale să se înţeleagă cu privire la noile taxe: taxe mai mari pe jocuri de noroc şi dividende, TVA mai mare pe băuturi de tip cola

Coaliţia, pe cale să se înţeleagă cu privire la...

Autor: Răzvan Botea

28.06.2022, 00:08 2956

♦ Din toate soluţiile de creştere a taxelor, coaliţia ar urma să se oprească la  majorarea impozitului pe jocuri de noroc şi pe dividende, TVA mai mare pentru băuturi răcoritoare carbogazoase şi majorarea accizei pentru tutun şi alcool. Nu este clar de când se vor aplica măsurile.

Coaliţia este pe ultima sută de metri pentru a decide creşteri de taxe. Surse oficiale de rang înalt au confirmat pentru ZF că guvernul se va opri la majorarea impozitului pe jocuri de noroc şi pe dividende, TVA mai mare pentru băuturi răcoritoare carbogazoase şi majorarea accizei pentru tutun şi alcool.

„Se pot justifica aceste creşteri. Nu creează discrepanţe, ci chiar le înlătură. Dacă mă uit la tutun sau băuturi răcoritoare carbogazoase, acestea nu sunt produse de strictă necesitate şi de la TVA-ul redus se ajunge la cota standard. Este rezonabil, având în vedere că aceste produse dăunează sănătăţii şi presupun cheltuieli medicale mai mari“, spune Adrian Codirlaşu, analist financiar şi vicepreşedintele CFA România.

Nu este clar în acest moment de când vor intra în vigoare noile taxe şi care va fi impactul pe venituri, întrucât încă nu a fost publicat proiectul de lege care prevede majorarea taxelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO