Eveniment

Coaliţia pentru Dezvoltarea României: În privinţa OUG 114 există un început de dialog

Ramona Jurubiţă, coordonatorul CDR în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019

Ramona Jurubiţă, coordonatorul CDR în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019

Autor: Departamentul Economic

11.02.2019, 11:18 93

În această săptămână vor debuta o serie de întâlniri dintre mediul de afaceri şi cei ai Guvernului şi partidelor politice, pe tema OUG 114, pentru a limita impactul prevederilor actului normativ, informează Coalaţia pentru Dezvoltarea României.

La sfârşitul lunii ianuarie, Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), a transmis o scrisoare tuturor instituţiilor cu rol legislativ sau de reglementare din România, cu solicitarea de a reanaliza pertinenţa măsurilor din Ordonanţa de Urgenţă 114/2018. În sprijinul solicitării, coaliţia a prezentat detalii din perspectiva celor mai importante domenii afectate, precum energie, telecomunicaţii, sectorul bancar sau sistemul de pensii private, dar şi al impactului la nivelul cetăţenilor.

„Mandatul meu, de a asigura coordonarea CDR pentru următoarele şase luni a început sub auspiciile unor schimbări de legislaţie care nu au făcut obiectul niciunei consultări cu mediul de afaceri, dar care au afectat profund zone importante ale economiei”, spune Ramona Jurubiţă, coordonatorul CDR în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019.

„Ca urmare a scrisorilor noastre s-au deschis câteva canale de comunicare pe care le considerăm un început de dialog, atât din partea unor ministere, cât şi din partea unor partide politice. În această săptămână vor debuta o serie de întâlniri şi de aceea înnoim apelul public, tuturor celor care au primit analiza noastră, să fie deschişi la dialogul cu mediul de afaceri pentru a limita impactul acestor prevederi. Dincolo de efectele nefaste ale OUG 114, rămâne o întrebare deschisă pe care o vom adresa tuturor decidenţilor: există disponibilitatea de a suspenda aceste măsuri până la identificarea, în urma dialogului, a unor soluţii pertinente? CDR este pe deplin pregătită pentru o discuţie amplă privind sustenabilitatea bugetară, sistemul fiscal din România şi legătura acestuia cu competitivitatea firmelor. Cred că împreună putem găsi cele mai bune soluţii economice care să asigure pe termen lung resursele bugetare inclusiv pentru investiţii esenţiale pentru România”, spune Ramona Jurubiţă.

CDR are o coordonare rotativă cu un mandat de şase luni de zile. În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019 coordonarea este asigurată de Consiliul Investitorilor Străini prin Ramona Jurubiţă care a preluat mandatul de la Adela Jansen din partea CCIFER. În a doua jumătate a anului coordonarea CDR va fi asigurată de AOAR.

CDR este o iniţiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii cum sunt Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) sau Confederaţia Patronală Concordia (CPC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO