Eveniment

Coaliţia pentru Dezvoltarea României: Mediul de afaceri din România aşteaptă stabilitate fiscală şi modificările fiscale agreate şi promise

Coaliţia pentru Dezvoltarea României: Mediul de afaceri...

Autor: Răzvan Botea

17.02.2020, 18:16 160

Membrii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) au avut luni o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe în cadrul căreia au fost abordate temele cele mai presante pentru mediul de afaceri în relaâia cu autorităţile: predictibilitate, stabilitate şi implementarea măsurilor agreate.

„Priorităţile CDR în materie fiscală vizează stabilitatea şi predictibilitatea măsurilor fiscale, digitalizarea ANAF, menţinerea cotei unice, reintroducerea plafonului la contribuţiile de asigurări sociale, stimularea activităţii de cercetare-dezvoltare prin operaţionalizarea stimulentelor fiscale deja prevăzute în legislaţie, eliminarea plafonului la cesiunea de creanţe”, scriu reprezentanţii CDR.

De asemenea, prioritatea mediului de afaceri pe termen scurt este adoptarea proiectului de modificare a Codului fiscal care conţine măsuri analizate şi agreate cu autorităţile în ultimii trei ani: „Introducerea consolidării fiscale, IFRS 16, dar şi a proiectului de modificare a Codului de procedură fiscală care reprezintă un pas important în echilibrarea relaţiei dintre contribuabili si autorităţile fiscale”, mai transmit reprezentanţii CDR.

Daniel Anghel, partener PwC şi liderul grupului de lucru pe fiscalitate din cadrul CDR, a spus că măsură de a muta data depunerii declaraţiei unice de pe 15 martie pe 25 mai este una benefică pentru contribuabili.

„Ne-am bucurat să constatăm deschiderea domnului Ministru Cîţu la dialog şi preocuparea de a identifica soluţii sustenabile pe termen lung pentru România. Totodată, salutăm faptul că una dintre priorităţile mediului de afaceri, respectiv înlocuirea termenului de 15 martie cu 25 mai pentru depunerea Declaraţiei unice, s-a şi pus în practică pentru anul 2020 şi avem speranţa că acesta va deveni noul termen stipulat în Codul fiscal”, a declarat Daniel Anghel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO