Eveniment

Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite în weekend 16 judeţe

Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite în...

Autor: Andreea Tobias

30.10.2020, 13:10 2284

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo care anunţă pentru mare parte a ţării ploi şi ninsori la munte, în weekend. ANM a emis şi o atenţionare Cod galben de vânt puternic la munte, valabilă în 16 judeţe.

În intervalalul vineri ora 13:00 – duminică ora 16:00, în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării temporar va ploua, iar la munte şi posibil în Subcarpaţii Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte.

Local cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică (01 noiembrie) în est şi sud-est în general cu viteze de 50...60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăşi temporar 60....80 km/h.

În jumătatea estică a teritoriului vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Conform atenţionării Cod galben, de sâmbătă ora 2:00 până duminică ora 20:00, în zona de munte din 16 judeţe, respectiv în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă, la peste 1700 de metri, în special în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

Alerta Cod galben vizează zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa Năsăud, Suceava, Mureş, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş Severin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO