Eveniment

Cod portocaliu de inundaţii în Vrancea şi Buzău

Cod portocaliu de inundaţii în Vrancea şi Buzău

Autor: Departamentul Corespondenţi

19.07.2019, 14:49 92

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Vrancea şi Buzău, până vineri seara. Pe alte râuri este cod galben de inundaţii, în vigoare tot până vineri seara. 

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada intervalul vineri ora 14.55 – ora 22.00 pe râurile mici din bazinele hidrografice al râurilor Râmna – bazin superior mijlociu, Râmnicu Sărat – bazin superior şi mijlociu, judeţele Vrancea şi Buzău.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic: Râmnicu Sărat – bazin superior.

De asemenea, până vineri la ora 24.00 a fost emis un cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Tulcea şi Constanţa, iar până la ora 21.00 pe râuri din Braşov, Covasna, Buzău, Prahova şi Vrancea.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO