Eveniment

COD ROŞU de caniculă România. Peste 60 de grade Celsius la nivelul solului. Sute de oameni au avut nevoie de intervenţia medicilor, iar mai multe localităţi au probleme cu apa potabilă

COD ROŞU de caniculă România. Peste 60 de grade...

Autor: Corina Zamfir

05.08.2017, 09:05 1884

Meteorologii au anunţat temperaturi de până la 42 de grade în 12 judeţe din Vestul ţării, unde şi astăzi este în vigoare codul roşu de caniculă. Restul ţării rămâne sub incidenţa codului portocaliu de caniculă, în Bucureşti fiind anunţate temperaturi cuprinse între 36 şi 39 grade. În ultimele două zile, doi oameni au murit, iar sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri după ce li s-a făcut rău din cauza căldurii.

Temperatura resimţită la sol poate depăşi 60 de grade Celsiusîn anumite zone ale ţării existând valori care depăşesc limitele înregistrate de când se fac măsurători, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Cea mai mare este temperatura de la Băile Herculane, de 39,8, care a fost cea mai ridicată temperatură înregistrată în luna august, de când se fac măsurători. Adică de 50 de ani. (...) La Codul Roşu precedent (emis în luna iulie - n.red.), am avut temperaturi de 42 de grade. Acum suntem abia la început, astăzi (vineri - n.red.) este prima zi de Cod Roşu, aşteptăm să vedem dacă finalizează cele 42 de grade. Cel mai probabil se vor realiza şi să fie mai multe situaţii decât au fost la celălalt val de căldură. Ce este clar, acest val de căldură se întinde pe o perioadă mai mare de zile şi pe o suprafaţă mai mare a ţării decât anteriorul”, a explicat meteorologul Andrei Meda, de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Deşi cei de la AMN au calculat anumite valori, precum 36, 37 sau chiar 40 de grade, sursa citată a precizat că, în oraşe, temperaturile pot creşte, în funcţie de locul unde ne aflăm, cu cinci, 10, sau chiar cu 15 grade.

Citiţi continuarea pe mediafax.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO