Eveniment

Cod roşu pe jumătate de continent. Ninsoarea şi viscolul au invadat nordul şi centrul Europei

Cod roşu pe jumătate de continent. Ninsoarea şi viscolul au invadat nordul şi centrul Europei

Autor: Pro TV

18.12.2011, 09:55 1657

Iarna este hotărâtă să se instaleze în Europa. După o toamnă tărzie, ninsoarea şi viscolul au invadat nordul şi centrul continentului pe urmele furtunii Joachim, pornită din Atlantic.

Meteorologii anunţă cod rosu pe jumătate de continent, iar autorităţile se tem că traficul aerian ar putea fi dat peste cap, chiar înainte de Crăciun, dacă vremea nu se îmblânzeşte.

Nemţii au simţit din plin sosirea iernii. În mai puţin de 24 de ore, nămeţii şi-au ocupat locul cuvenit pentru luna decembrie, mai ales în zonele montane. Păcăliţi de toamna cu alură de primavară din ultimele săptămâni, chiar şi germanii au fost luaţi prin surprindere de ofensiva albă. Şoferii, de exemplu, au avut nevoie de lanţuri ca să nu rămână înzăpeziţi sau să provoace accidente pe austostrăzi.

Singurii care se bucură de zăpadă sunt hotelierii din staţiunile montane, care ajunseseră să someze pe versanţii goi ai Alpilor. Ninsoarea abundentă vine după trei zile în care furtuna Joachim răvăşeşte tot vestul Europei, din Spania până în Elveţia. Citiţi mai multe pe www.stirileprotv.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO