Eveniment

Codul de procedură fiscală a fost adoptat de Senat

Codul de procedură fiscală a fost adoptat de Senat

Autor: Catalina Mihai

28.04.2015, 17:41 221

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că prin noul Cod de procedură fiscală se doreşte "simplificarea procedurilor administrative de recuperare a creanţelor fiscale, îmbunătăţirea echilibrului drepturilor şi obligaţiilor celor două părţi ale raportului juridic fiscal, respectiv contribuabil şi organul fiscal, dar şi clarificarea unora dintre instituţiile juridice susceptibile de interpretare".

Un alt obiectiv constă în "asigurarea unei stabilităţi şi predictibilităţi pe termen lung a normelor scrise în actul normativ propus a fi rescris".

Totodată, se are în vederea simplificarea procedurilor de administrare a creanţelor fiscale, "claritate şi accesibilitate prin eliminarea interpretărilor", prin corectarea neconcordanţelor existente în prezent între Codul de procedură fiscală şi Codul Fiscal sau alte legi speciale.

Teodorovici a precizat că o altă prioritate a documentului este "o eficienţă a activităţii de administrare a impozitelor şi taxelor".

Senatorul Mărinică Dincă (PNL) a declarat că noul Cod de procedură fiscală este "legea prin care se jupoaie fiecare român în parte de către Victor Ponta".

"Taxele se iau prin acest instrument, Codul de procedură fiscală (...) Aţi auzit în zona publică discutându-se de faptul că ANAF în ultima perioadă a luat măsuri abuzive. Îi permite acest Cod de procedură fiscală să ia şi mai bine aceste măsuri abuzive (...). ANAF va obţine un instrument din partea lui Victor Ponta şi a majorităţii PSD prin care să îngenuncheze toate firmele româneşti", a susţinut Dincă.

Proiectul de lege privind Codul de procedură fiscală urmează să fie transmis Camerei Deputaţilor, forul legislativ decizional.

Luni, plenul Senatului a adoptat proiectul de lege privind Codul Fiscal, cu amendamente formulate în comisiile senatoriale, textul legislativ urmând să fie transmis Camerei Deputaţilor, forul legislativ decizional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO