Eveniment

Colas trebuie să rezolve în 24 de zile problemele la Cernavodă-Medgidia

Autor: Neagu Lidia-Ileana

22.03.2011, 23:45 36

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dinRomânia (CNADNR) a notificat marţi com­pania Colas să remediezepână la 15 apri­lie deficienţele constatate la cons­truc­ţiatronsonului de autostradă Cer­na­vodă-Medgidia, în caz contrarur­mând să rezilieze contractul cu constructorul francez.

"Măsura a fost luată având în vedere întârzierea firmei înîndepli­nirea obligaţiilor sale contractuale privind activitatea deproiectare şi execuţie a obiectivului menţionat, slaba mobili­zarea echipamentelor în şantier, pre­cum şi lipsa unui program delucrări coerent care să demonstreze capa­citatea sa tehnică şiorganizatorică de a finaliza lucrările în termenul prevăzut", searată într-un comunicat al CNADNR.

Ministrul transporturilor Anca Boagiu a declarat la începutullunii martie că firma franceză Colas a solicitat instituţiei pecare o conduce suplimentarea valorii contractului cu opt milioanede euro întrucât traseul autostrăzii a fost schimbat. Boagiu aanunţat că instituţia ar putea rezilia acordul cu companiafranceză, care a câştigat contractul de 224 milioane euro pentruconstrucţia tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia, întru­câtaceasta "refuză să lucreze".

Ea a spus în mai multe rânduri de la începutul acestui an căautostrada va fi deschisă circulaţiei în această vară, chiar dacălucrările nu vor fi încheiate în totalitate.

Tronsonul are 20 de kilometri, iar contractul a fost câştigat deColas în noiembrie 2008. Constructorul francez, cu venituri de 11,6miliarde euro în 2009, este parte a grupului Bouygues, carederu­lează operaţiuni în industria construc­ţiilor, imobiliare,energie, media şi telefonie.

Compania Colas a mai efectuat lucrări de drumuri în România, cumar fi tronsonul de autostradă Lehliu-Draj­na, care face parte totdin auto­strada spre Constanţa, drumul naţional Urzi­ceni-Buzău, DN17 Sadova-Gura Hu­mo­rului-Suceava, DN 6 Caran­sebeş-Lugoj sau DN21 Slobozia-Drajna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO