Eveniment

​Colegiul Medicilor: Insistăm asupra importanţei realizării tuturor testelor de diagnostic necesare pentru coronavirus, aflând astfel câte cazuri reale există

 ​Colegiul Medicilor: Insistăm asupra importanţei...

Autor: Georgiana Mihalache

02.04.2020, 14:22 108

Colegiul Medicilor din România (CMR) cere testarea pacienţilor pentru a vedea câte „câte cazuri reale” sunt, precizând că presonalul medical trebuie să aibă echipamente de protecţie şi să fie testaţi periodic, indiferent de simptome.

De asemenea, CMR vorbeşte despre planuri de cooperare la nivel naţional. Ziarul Financiar a scris în ultimele zile despre importanţa apărării liniei întâi - personalul medical din spitale, pentru a limita răspândirea virusului şi despre necesitatea gestionării situaţiei centralizat, de către Ministerul Sănătăţii.

„Cunoscând dificultăţile actuale ale furnizării testelor, considerăm prioritară efectuarea testelor în mod obligatoriu pentru tot personalul medical, personalul socio-sanitar, forţele de securitate de stat şi pacienţii din spitale, precum şi în acele teritorii cu risc special, în aşteptarea disponibilităţii maxime a acestora.

Efectuarea unor teste masive este posibilă dacă sunt implicate şi autorizate alte laboratoare non-clinice, adică centre de cercetare, industria farmaceutică, veterinară etc. Sistemul nostru naţional de sănătate nu trebuie să renunţe la diagnosticarea fiecărui caz”, potrivit unui mesaj al lui Gheorghe Borcean, preşedintele CMR.

În total, 357 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus, adică 13% din totalul pacienţilor confirmaţi cu coronavirus.

„Necesitatea tot mai mare de capacitarăţi de terapie intensivă nu afectează toate judeţele cu o intensitate egală. Planurile de cooperare trebuie stabilite de urgenţă la nivel naţional fără ca acest lucru să reducă asistenţa în vreun judeţ, aşa fel încât să fie ajutaţi prioritar cei care au nevoie cel mai mult. Personalul sanitar trebuie să aibă echipamente individuale de protecţie (EIP) şi să fie „testat” imediat şi periodic indiferent de simptome sau expunerea la cazuri suspecte sau confirmate. ”, se mai arată în mesajul lui Gheorghe Borcean.

CMR arată că avantajul diagnosticului bazat pe teste PCR este că pacienţii pot fi izolaţi în spitale, acasă sau în alte centre, iar personalul medical poate fi distribuit acolo unde este nevoie.

„Insistăm asupra importanţei realizării tuturor testelor de diagnostic necesare pentru Coronavirus, aflând astfel câte cazuri reale există şi unde sunt esenţiale măsurile pentru combaterea acestei pandemii. (...) Epidemia nu se va opri dacă nu evităm noi infecţii”, potrivit preşedintelui CMR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO