Eveniment

Comerţul, HoReCa şi IT-ul au ajutat cel mai mult economia să îşi revină în 2021. Construcţiile au pus frână. Pentru 2022 nimeni nu ştie la ce să se aştepte. Investiţiile, care în prima jumătate a anului au prins avânt, au rămas în urmă în a doua parte a anului în vânzoleala politică

Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank Aveam o prognoza de 4,2% pentru 2022, pe care am actualizat-o recent la 3% şi încă evaluăm. Lucrurile sunt în desfăşurare. În acest moment încă suntem în evaluări.

Autor: Răzvan Botea

13.03.2022, 10:01 2122

Economia României a avansat în 2021 cu 5,9% în termeni reali, o revizuire în sus faţă de datele-semnal ale Statisticii, care consemnau o creştere de 5,6%.

Comerţul şi HoReCa au avut cel mai mare aport la creşterea economică, arată datele publicate de Statistică. Construcţiile pe de altă parte, care în 2019 şi 2020 au strălucit, au tras în jos PIB-ul cu 0,1 puncte procentuale, mai arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Analiştii financiari şi-au revizuit în jos prognozele pentru 2022 în urma publicării datelor detaliate. Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank, spune că recent a actualizat avansul economic pentru 2022 la un plus de 3%, dar încă evaluează şi, cel mai probabil, revizuirea va fi în jos.

„Aveam o prognoză de 4,2% pentru 2022, pe care am actualizat-o  recent la 3% şi încă evaluăm. Lucrurile sunt în desfăşurare. În acest moment încă suntem în evaluări”, a spus Ionuţ Dumitru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO