Eveniment

Comisia Europeană a aprobat două scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri: firmele interesate pot depune de luni cererile de finanţare prin programele guvernamentale IMM PROD şi GARANT CONSTRUCT

Comisia Europeană a aprobat două scheme de ajutor de...

Autor: Roxana Rosu

06.06.2022, 00:05 543

Comisia Europeană a aprobat vineri schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri coordinate de Ministerul de Finanţe, respectiv IMM PROD şi GARANT CONSTRUCT, iar firmele interesate pot depune începând de luni, 6 iunie, cererile de finanţare la cele 21 de bănci partenere.

Programele se derulează prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi au un plafon total al garanţiilor de 4 miliarde lei.

„Veşti bune pentru beneficiarii eligibili ai celor două scheme de ajutor de stat. Acordul Comisiei Europene înseamnă practic că cele două programe au devenit operaţionale şi că de luni  (astăzi - n.red.), 6 iunie, se pot adresa celor 21 de bănci partenere pentru a solicita finanţare. Este un sprijin real pe care guvernul îl acordă atât mediului de afaceri, cât şi unităţilor administrativ-teritoriale pentru încurajarea producţiei autohtone şi a investiţiilor", a anunţat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Bugetul schemei de ajutor de stat aferent Programului IMM PROD este de 268,54 mil. lei, aproximativ 54,25 mil. euro, iar plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în 2022 este de 1,5 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO