Eveniment

Comisia Europeană apreciază că în România nu mai este loc de noi reduceri de taxe

Comisia Europeană apreciază că în România nu mai...

Autor: Mediafax

08.04.2019, 00:00 266

Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis a declarat sâmbătă că România nu are spaţiu fiscal pentru a reduce din taxe, chiar dacă acestea se referă la forţa de muncă. 

„În ceea ce priveşte situaţia din România, după cum ştiţi, ne-am exprimat îngrijorări faţă de întreaga traiectorie fiscală a bugetului. Pentru al doilea an la rând, România este într-o procedură de abatere semnificativă, ceea ce înseamnă că traiectoria sa bugetară deviază semnificativ de la cerinţele Pactului de Stabilitate şi Creştere, şi de aceea este important ca România să reducă în mod substanţial deficitul bugetar.

Recomandarea Consiliului a fost o îmbunătăţire structurală de un procent. De aceea când discutăm despre politica fiscală, putem vorbi de transferul poverii fiscale, dar nu vedem spaţiu fiscal pentru noi reduceri de taxe”, a afirmat sâmbătă Valdis Dombrovskis, care este şi comisarul european responsabil pentru moneda euro şi dialogul social, într-o conferinţă de presă la Bucureşti la finalul reuniunii informale a ECOFIN.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO