Eveniment

Comisia Europeană pune pe masă planurile de vaccinare anti-COVID

Comisia Europeană pune pe masă planurile de vaccinare...

Autor: Cosmin Pirv

15.10.2020, 15:38 150

Comisia Europeană prezintă etapele principale pentru strategiile de vaccinare împotriva Covid-19, în vederea pregătirii Uniunii Europene şi a cetăţenilor săi pentru momentul în care va fi disponibil un vaccin sigur şi eficace.

Comisia Europeană a prezentat, joi, principalele elemente care trebuie luate în considerare de către statele membre în ceea ce priveşte strategiile lor de vaccinare împotriva COVID-19.

Conform unui comunicat al CE, toate statele membre vor avea acces la vaccinurile împotriva COVID-19 în acelaşi timp, în funcţie de dimensiunea populaţiei. „Numărul total de doze de vaccin va fi limitat în cursul primelor etape de desfăşurare şi înainte ca producţia să poată fi intensificată. Prin urmare, comunicarea oferă exemple de grupuri prioritare neclasificate care trebuie avute în vedere de către ţări atunci când vaccinurile împotriva COVID-19 vor fi disponibile, inclusiv: lucrătorii din unităţile de asistenţă medicală şi din unităţile de îngrijire pe termen lung, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele care sunt expuse în mod deosebit riscurilor din cauza stării lor de sănătate, lucrătorii care asigură servicii esenţiale, persoanele care nu pot practica distanţarea socială, grupurile dezavantajate din punct de vedere socio-economic”, se arată în comunicat.

Statele membre trebuie să asigure, printre altele, capacitatea serviciilor de vaccinare de a livra vaccinurile împotriva COVID-19, inclusiv personal calificat şi echipamente medicale şi de protecţie, un acces uşor şi la preţuri abordabile la vaccinuri pentru populaţiile-ţintă, desfăşurarea de vaccinuri cu caracteristici şi cu nevoi de depozitare şi de transport diferite, în special în ceea ce priveşte lanţul frigorific, precum şi capacităţile de transporturi răcite şi de depozitare la rece şi comunicarea clară a beneficiilor, a riscurilor şi a importanţei vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru a câştiga încrederea publicului.

„Un vaccin sigur şi eficace reprezintă cea mai bună şansă pentru a învinge coronavirusul şi pentru a ne întoarce la viaţa noastră normală. Ne-am străduit din răsputeri pentru a încheia acorduri cu companiile farmaceutice pentru a asigura accesul la viitoarele doze de vaccin. De acum înainte, trebuie să ne asigurăm că, odată ce va fi descoperit un vaccin, suntem pe deplin pregătiţi să-l desfăşurăm. Cu ajutorul strategiei noastre de vaccinare, sprijinim statele membre ale UE să-şi pregătească campaniile de vaccinare: care sunt persoanele care trebuie vaccinate, cum să se realizeze o distribuţie echitabilă şi cum să se asigure protecţia celor mai vulnerabile persoane. Dacă vrem ca vaccinarea noastră să aibă succes, acum este momentul să ne pregătim”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO