Eveniment

Comisia Europeană: România şi-a manifestat interesul de a se conecta la Coridorul Sudic de Gaze

Comisia Europeană: România şi-a manifestat interesul...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

15.02.2018, 19:23 164

Sefcovic a făcut aceste declaraţii ca urmare a unei reuniuni ministeriale la Baku a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze. România a fost reprezentată de către Iulian-Robert Tudorache, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei.

"2018 va fi o perioadă specială pentru implementarea proiectului Coridorului Sudic de Gaze. Gazele din Azerbaidjan vor ajunge în Europa în 2020. Este un proiect strategic care va consolida securitatea energetică a Europei şi, prin urmare, UE susţine proiectul încă de la început", a spus vicepreşedintele Comisiei Europene.

Maros Sefcovic a mai precizat că, de la începutul implementării strategiei energetice, Uniunea Europeană a discutat cu ţările din Europa de Sud-Est pentru conectarea acestora la Coridorul Sudic de Gaze.

"Exprimarea interesului din partea unor ţări precum Bulgaria şi România are o importanţă deosebită. Europa va fi mai puternică decât oricând datorită implementării acestui proiect", a mai declarat înaltul oficial european.

Coridorul Sudic de Gaze, de peste 3.500 kilometri, va permite transportul a peste zece miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an de la zăcământul azer Shah Deniz II din Marea Caspică până în Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO