Eveniment

Comisiile Senatului au aprobat introducerea certificatului verde pentru angajaţii de la stat

Comisiile Senatului au aprobat introducerea...

Autor: Petru Mazilu

26.10.2021, 21:21 30836

UPDATE! 

Certificatul verde nu a trecut de votul Senatului. Deşi au fost 48 voturi „pentru” si 46 „împotrivă” în sală, după numărarea voturilor exprimate online s-a constatat că mai lipsesc două voturi „pentru”.

După centralizarea tuturor voturilor în sistem electronic, s-a constatat că certificatul verde nu a trecut de votul Senatului.

Deşi au fost 48 voturi „pentru” si 46 „împotrivă” în sală, la votul online s-a constatat că legea a avut doar 67 de voturi „pentru”.

Erau necesare 69 de voturi ca legea să treacă.

Astfel, legea a fost respinsă pentru că este o lege organică.

Acum, legea merge la Camera Deputaţilor, cameră decizională, unde votul se poate schimba.


Comisiile Senatului au aprobat marţi seara introducerea certificatului verde pentru angajaţii de la stat. Documentul va fi obligatoriu în toate instituţiile din România.

Dispoziţiile privind certificatul verde se aplică autorităţilor, instituţiilor publice şi de interes public, de utilitate publică şi celorlalte unităţi publice, centrale şi locale, regiilor autonome, operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan.

Printre domeniile incluse în proiect sunt educaţia, sănătatea, dar şi Parlamentul. Prevederile nu se aplică autorităţilor şi instituţiilor din cadrul autorităţii judecătoreşti.

Angajaţii care nu au certificat verde pot fi suspendaţi timp de 30 de zile şi ulterior pot fi concediaţi, potrivit proiectului.

Conform primelor informaţii, proiectul a fost votat de senatorii PNL, UDMR si USR, în timp ce reprezentanţii AUR şi PSD s-au opus. Următorul pas este introducerea proiectului în plen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO