Eveniment

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă: Masca devine obligatorie pe stradă în toate localităţile din judeţul Iaşi

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă:...

Autor: Ilinca Nazarie, Mediafax

30.07.2020, 19:22 65181

Masca devine obligatorie în toate spaţiile deschis, inclusiv pe stradă, din 1 până în 14 august, în toate localităţile din judeţul Iaşi, potrivit deciziei de joi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Decizia ca masca să fie obligatorie în spaţiile deschise a fost luată joi seară de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Decizia CJSU vine după ce, joi, la Iaşi, au fost confirmate 45 de cazuri, iar miercuri, 26.

O măsură asemănătoare fusese luată săptămâna trecută, doar pentru oraşul Iaşi, însă masca era obligatorie doar în staţiile pentru mijloacele de transport în comun sau în pieţe.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a decis ca, în intervalul 1 - 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele, prezente în spaţiile publice deschise, de pe întreg teritoriul judeţului Iaşi", a anunţat Prefectura Iaşi.

Sunt exceptaţi de la această măsură persoanele care fac activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) şi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

„În urma analizei făcute de autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluţia răspândirii infecţiei cu SARS COV2 la nivelul judeţului Iaşi, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme şi fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătăţirea indicatorilor monitorizaţi”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Cei care nu vor purta masca riscă o amendă între 500 şi 2.500 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO