Eveniment

​Compania germană Diehl Controls, producător de componente pentru electrocasnice, va investi 40 milioane euro într-un centru de cercetare şi o unitate de producţie în Braşov

​Compania germană Diehl Controls, producător de...

Autor: Miruna Diaconu

22.11.2022, 14:59 510
Diehl Controls, o companie germană producătoare de componente pentru electrocasnice şi industriale, va investi 40 milioane euro într-un centru de cercetare şi o unitate de producţie în Braşov.

Spaţiul va fi dezvoltat de către CTP, cel mai mare dezvoltator şi proprietar de spaţii logistice şi industriale de pe piaţa locală, care a încheiat un contract de închiriere cu Diehl Controls.

Investiţia va avea loc în două etape. Prima etapă va include dezvoltarea centrului de cercetare şi a unităţii de producţie cu o suprafaţă totală de 18.000 metri pătraţi, unde vor fi investiţi iniţial 15 milioane euro, urmând ca în cea de-a doua etapă, investiţia va creşte până la  40 milioane euro în următorii zece ani. Prima fază a proiectului urmează a fi gata în a doua jumătate a anului 2024.

Prin această investiţie, compania germană va crea 200 de locuri de muncă până la sfârşitul anului 2024, însă numărul total al angajaţilor va ajunge la 600 de persoane până în 2027.

„Suntem încântaţi să facem echipă cu CTP pentru a construi a treia fabrică de producţie în Europa, datorită experienţei lor de dezvoltare în România. Aceasta este o investiţie pe termen lung care va depăşi 40 de milioane de euro în total în următorul deceniu. Braşovul este situat strategic în centrul României, oferă o infrastructură foarte bună şi este o destinaţie industrială preferată pentru muncitorii calificaţi. Toate acestea au fost criterii importante pentru noi atunci când am selectat locaţia pentru noua noastră investiţie. Ne propunem să aducem o contribuţie pe termen lung la dezvoltarea economică în continuare a oraşului Braşov şi a restului regiunii prin acest proiect”, spune Josef Fellner, CFO, Diehl Controls.

Centrul de cercetare şi unitatea de producţie ale companiei germane vor fi situate într-un business park de circa 50.000 metri pătraţi dezvoltat de CTP, al doilea proiect dezvoltat de compania de logistică în Braşov.

„Ne consolidăm poziţia în Braşov şi în regiune cu un nou parc de afaceri de 50.000 mp. Suntem mândri să urăm bun venit Diehl Controls ca prim chiriaş la CTPark Braşov şi să contribuim la atragerea unei investiţii atât de importante în România. Decizia Diehl de a stabili o operaţiune aici este încă o confirmare a poziţiei strategice a României în Europa şi a acreditărilor sale remarcabile ca destinaţie de nearshoring, atât pentru spaţiile logistice, cât şi pentru producţie", spune Ana Dumitrache, country head CTP România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO