Eveniment

Compania Prestige Mob, care a suferit pierderi de 5 mil. de euro în urma incendiului din 2017, a fost despăgubită în totalitate de firma de asigurări prin intervenţia Marsh, divizia de consultanţă pentru daune complexe

Compania Prestige Mob, care a suferit pierderi de 5 mil....

Autor: Răzvan Botea

15.02.2018, 18:12 409

Marsh Claims Excellence, divizia de consultanţă pentru daune complexe a Marsh România s-a implicat, în calitate de consultant în favoarea a şase companii afectate de evenimente care au provocat daune majore pe parcursul anului trecut.

Valoarea cumulată a daunelor acceptate la plată, pentru care Marsh a reprezentat companiile păgubite, pe parcursul anului trecut a depăşit 10 milioane de euro.

Compania s-a implicat în calitate de consultant şi a reprezentat companiile păgubite în toate etapele legate de gestionarea daunelor inclusiv în negocierea cu asigurătorii.

Cel mai recent caz în care Marsh Claims Excellence s-a implicat în favoarea unei companii este cel al producătorului de mobilă Prestige Mob, în cazul daunei produse de incendiul care a afectat fabrica din Baloteşti la finele lunii iunie a anului trecut.

Incendiul care care a avut loc pe 27 iunie 2017 a produs daune clădirilor a căror suprafaţă a depăşit 11.000 mp şi a afectat stocurile alături de echipamentele producătorului de mobilă.

Marsh a reprezentat Prestige Mob în relaţia cu asigurătorul pe toată durata instrumentării daunei, constatărilor, expertizelor tehnice şi, mai ales, pe parcursul negocierii valorii despăgubite.

În luna septembrie, asigurătorul a achitat un avans reprezentând 20% din valoarea estimată a despăgubirilor. Valoarea totală a daunelor s-a apropiat de 5 milioane EUR.

În prima parte a acestei luni, după o perioadă de aproape 7 luni, compania de asigurări a achitat valoarea totală a despăgubirii.

Marsh a contribuit la negocierea cu asiguratorul şi în cazul daunei din anul 2010 în valoare de circa 12 milioane de EURO care a afectat complexul comercial Dragonul Roşu.

„În România, acordăm consultanţă pentru soluţionarea daunelor complexe de mai bine de 20 de ani. Soluţionarea daunelor complexe implică o serie de resurse specifice pentru companiile afectate pe care noi le punem la dispoziţie aşa cum s-a întâmplat atât în cazul daunei din anul 2010 care a afectat un complex comercial dar şi în situaţia recentă a Prestige Mob”, a spus Cristian Fugaciu, director executiv al Marsh România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO