Eveniment

Compania Tarom a reintrodus cursa Bucureşti-Suceava

Compania Tarom a reintrodus cursa Bucureşti-Suceava

Autor: Tibi Bujdei

13.11.2015, 00:04 350

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a venit joi, la Suceava, de la Bucureşti, cu primul zbor comercial al Tarom pe aeroportul modernizat, împreună cu mai mulţi pasageri, între care şi parlamentari de Suceava şi Botoşani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a declarat că în 12 noiembrie au fost publicate procedurile de zbor pe Aeroportul Suceava în AIP (Aeronautical Information Publication), publicaţie a Organizaţiei Internaţionale de Aviaţie Civilă (ICAO), ceea ce presupune că aeroportul este deschis pentru aviaţia comercială, iar primul zbor comercial a fost al companiei naţionale Tarom.

"De astăzi suntem deschişi către aviaţia comercială în totalitate”, a spus Nechifor, care a adăugat că este îmbucurător că prima cursă, pusă în vânzare de scurt timp, a avut destul de mulţi pasageri şi la sosire, şi la plecare.

Nechifor a mai spus că reprezentanţii aeroporturilor Constanţa, Timişoara, Oradea şi Suceava vor avea vineri o întâlnire cu conducerea Tarom pentru a discuta despre faptul ca din vară să fie operate curse de pe Suceava spre Constanţa, Oradea şi Timişoara.

"Sperăm să găsim înţelegere din partea companiei pentru că de pe Suceava au mai existat curse către Litoral şi s-au vândut foarte bine şi sunt convins că va fi cerinţă”, a spus Nechifor.

Aeroportul internaţional Suceava a fost redeschis în 25 octombrie, după ce a fost modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană. Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei, din fonduri europene. Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS-Transporturi s-au modernizat pista de rulare, balizajul, s-a construit un nou turn de control şi a fost pregătit terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie.

Lucrările de modernizare la aeroport au fost realizate prin trei proiecte, unul finanţat de Romatsa, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

Consiliul Judeţean Suceava continuă programul de modernizare a facilităţilor aeroportuare prin amenajarea unui nou terminal de pasageri şi cargo folosind o mare parte din construcţiile Centrului Economic Bucovina Suceava aflat în proximitate, inclusiv pavilionul expoziţional care va fi terminalul pentru îmbarcare pentru destinaţii externe. Pentru acest proiect, Aeroportul Suceava a obţinut, o finanţare de 100.000 de lei în vederea efectuării studiului de fezabilitate, urmând ca din primăvara anului viitor să înceapă lucrările de amenajare a noului terminal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO