Eveniment

​Compania de transport PTT Express, din grupul din care face parte şi transportatorul Tabita Tour, a fuzionat cu jucătorul din piaţa de curierat Memex, controlat de Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour

​Compania de transport PTT Express, din grupul din care...

Autor: Miruna Diaconu

09.11.2022, 15:34 430

PTT Express, compania de transport de colete internaţionale care face parte din grupul Filadelfia, în care cea mai mare companie este Tabita Tour, a fuzionat cu firma de curierat Memex, parte din grupul Memento, controlat de omul de afaceri Cristian Pandel. Prin această fuziune, cele două grupuri îşi propun să ajungă unul dintre cei mai mari curieri de colete grele.

Noua companie se va numi PTT Express şi se va concentra pe activitatea de livrare a coletelor grele. Din acţionariatul companiei fac parte Ioan Sighiartău, CEO Filadelfia Group, Cristian Pandel, CEO Memento Group, şi Lucian Aldescu, CEO PTT Express, care a fost în conducerea Memex. Lucian Aldescu este omul care a adus curierul DPD, unul dintre cei mai mari jucători din sectorul de curierat, pe piaţa din România.

„Viziunea noastră este să devenim cel mai important jucător din piaţa de curierat rapid, pe categoria de colete grele, la nivel naţional şi CEE. PTT Express îşi concentrează activitatea pe oferirea unei game complete de servicii pentru livrarea coletelor grele, îmbunătăţind experienţa clienţilor şi a destinatarilor finali”, spune Lucian Aldescu.

PTT Express se va concentra pe crearea unui portofoliu de clienţi companii, însă serviciile sale vor putea fi folosite şi de către românii care se află în afara ţării şi doresc să trimită în ţară colete grele, adică de peste 30 kg.

PTT Express a fost înfiinţată în 2010 şi a făcut parte din Filadelfia Group. În 2021, Filadelfia Group, a avut o cifră de afaceri de 45 milioane de Euro şi peste 400 de angajaţi. Din Filadelfia Group fac parte: Filadelfia International Logistics, Tabita Tour, Servoplus, Filadelfia Turism, Ruefa Escape Travel şi Direktasig.

PTT Express by Filadelfia Group a avut anul trecut venituri de 1,8 mil. euro, iar primele şase luni din acest an au adus o cifră de afaceri de peste 1 mil. euro.

Fuziunea dintre PTT Express by Filadelfia Group şi Memex va aduce la un loc o flotă de 100 de maşini şi peste 70 de angajaţi.

Memex a făcut parte din Memento Group, reprezentând divizia de curierat rapid a acestuia, fiind specializată ȋn livrarea de colete la destinatar sau la puncte fixe de colectare amplasate pe teritoriul României. Compania a fost fondată în 2019 de Cristian Pandel, fondatorul Memento Group din care face parte brandul Christian Tour, şi Lucian Aldescu, fondatorul firmei de curierat Pegasus şi fost CEO DPD România.

Portofoliul de clienţi a Memex era format din companii din zona de e-commerce, fashion şi IT, iar anul trecut a avut afaceri de 240.000 euro.

"Memex a fost o companie cu o dezvoltare rapidă, un specialist în colete mici, până în 5 kg, care şi-a propus să fie foarte aproape de destinatari, printr-o comunicare permanentă cu aceştia”, spune Lucian Aldescu, CEO PTT Express.​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO