Eveniment

Companiile care au sfidat criza. Ziarul Financiar şi Enterprise Investors au premiat cele mai dinamice firme din Muntenia - GALERIE FOTO

Companiile care au sfidat criza. Ziarul Financiar şi Enterprise Investors a premiat cele mai dinamice firme din Muntenia

Gala de decernare a premiilor "Cele mai dinamice companii", organizată de Ziarul Financiar şi Enterprise Investors

Autor: Magraon Andreea

25.11.2010, 23:58 124

Procesatorul de carne de pui Euroavi din Călăraşi, divizia de vânzări de maşini second hand a Ţiriac Holdings şi furnizorul de echipamente şi consumabile pentru industria tipografică Primatehnic Service au fost desemnate ieri seară drept cele mai dinamice companii din regiunea de sud a României, în cadrul Galei "Cele mai dinamice companii" organizată de Ziarul Financiar împreună cu compania de private-equity Enterprise Investors. Cele zece companii cu cele mai mari rate de creştere a afacerilor în ultimii trei ani, nominalizate în cadrul evenimentului, activează în domenii precum comerţ cu autoturisme, construcţii şi materiale de construcţii, comercializarea energiei electrice sau industria alimentară. Euroavi din Călăraşi a înregistrat în perioada 2007-2009 o creştere medie anuală a cifrei de afaceri de 667,4%.

Euroavi a fost fondată de un grup de crescători de păsări din judeţul Călăraşi. Compania a avut vânzări de 10 milioane de euro în primele şapte luni ale anului şi estimează o cifră de afaceri de 30 mil. euro pentru 2010. Compania şi-a dublat anul acesta numărul de angajaţi, ajungând la peste 200 de persoane. Euroavi, care prelucrează peste 20.000 de tone de carne de pui anual, exportă 30% din producţie în ţări ca Bulgaria, Germania, Olanda, China sau Thailanda şi distribuie produse sub brandul propriu "Pui de Bărăgan".

Multibrand Auto Shop, companie care operează sub brandul ŢriacAutoRulate, s-a clasat pe locul al doilea. Compania, fondată în 2006, a avut anul trecut un rulaj de 12,5 milioane de euro, ajungând la o cotă de piaţă de aproximativ 3% pe piaţa oficială de automobile second-hand. Compania a înregistrat o creştere medie a cifrei de afaceri pe ultimii doi ani de 256,8%.

Pe locul trei s-a clasat compania Primatehnic Service, furnizor de echipamente tipografice şi piese de schimb şi consumabile. Compania, mai puţin cunoscută pe piaţa locală, a avut o creştere a cifrei de afaceri compusă pe ultimii ani de 255,1%. Printre partenerii Primatehnic Service se numără Kodak şi Mistubishi. Compania a reuşit să se menţină pe creştere în ciuda declinului pieţei locale a echipamentelor de birou. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, Primatehnic Service a avut anul trecut un profit de 46,6 milioane de euro, la afaceri de 39,1 milioane de euro.

De asemenea, ZF a acordat un premiu special Doinei Cepalis, acţionar unic al Te-Rox Prod din Paşcani. Premiul i-a fost acordat deoarece a reuşit să evite falimentul sectorului textil din România pe fondul competiţiei cu pieţele asiatice şi a transformat Te-Rox Prod într-un producător de centuri de siguranţă şi scaune pentru copii pentru maşini. Te-Rox Prod lucrează în prezent cu mari companii precum Ferarri, Chicco, Tex, Prenatal sau Fisher Price.

compania din Paşcani a fost premiată drept cea mai dinamică companie din regiunea Dobrogea-Moldova în cadrul unui eveniment organizat de ZF la Constanţa în luna septembrie, având în perioada 2007-2009 o creştere medie anuală a cifrei de afaceri de 650,9%.

La evenimentul de ieri seară au participat Anne Habiby, cofondator al organizaţiei All World Network, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR şi Jacek Siwicki, preşedinte şi membru al Consiliului de Administraţie al Enterprise Investors Corporation. Enterprise Investors împlineşte în acest an 20 de ani de la înfiinţare în Polonia şi 11 ani de la prima investiţie în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO