Eveniment

Companiile germane din România: Implementarea modelului Kurzarbeit ar putea să ne ofere predictibilitate şi speranţă pentru o revenire rapidă a economiei locale. Modelul german Kurzarbeit implică o flexibilizare a programului de muncă în funcţie de comenzile pe care le are angajatorul

Sebastian Metz, director general al AHK România: Comunitatea de afaceri are nevoie de flexibilizare în contextul actual.

Sebastian Metz, director general al AHK România: Comunitatea de afaceri are nevoie de flexibilizare în contextul actual.

Autor: Ramona Cornea

15.05.2020, 07:20 219

Companiile germane din România, reprezentate de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), susţin că implementarea modelului de muncă flexi­bilă Kurzarbeit va ajuta la o revenire rapidă a economiei locale.

Comunitatea de business este într-o situaţie de instabilitate după încetarea stării de urgenţă, crede Sebastian Metz, director general al AHK România.

„Implementarea modelului Kurzarbeit ar putea să ne ofere predictibilitate şi speranţă pentru o revenire rapidă a economiei româneşti. Suntem convinşi că acest instrument ne va ajuta foarte mult şi că poate fi implementat şi în România. Comunitatea de afaceri are nevoie de flexibilizare în contextul actual. Avem nevoie de această flexibilizare pentru a avea o revenire rapidă a economiei“, a declarat Sebastian Metz în cadrul unei videoconferinţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO