Eveniment

Companiile încă încearcă, de o săptămână, să înţeleagă cum se aplică măsurile anticriză ale guvernului. Ce nu este clar, ce mai trebuie adăugat/lămurit?

Companiile încă încearcă, de o săptămână, să...

Autor: Miruna Diaconu , Iulian Anghel

26.03.2020, 00:07 2935

♦ La o săptămână de la anunţul măsurilor anticriză, publicate în Monitorul Oficial sâmbătă, specialiştii din companii încă încearcă să înţeleagă cum se aplică măsurile dispuse de guvern ♦ În aceeaşi vreme, numărul contractelor de muncă suspendate creşte vertiginos ♦ În faţa observaţiei că măsurile din primul val sunt complet insuficiente, premierul Ludovic Orban răspunde neajutorat: „Spaţiul de manevră bugetar şi fiscal este egal cu aproape zero.“

În jur de 200.000 de contracte de muncă fuseseră suspendate până du­minică, din cauza crizei, potrivit ministrului muncii, Violeta Alexan­dru. De atunci, numărul lor se îngroaşă constant.

Reporterii locali transmit, de la o oră la alta, cifre din ce în e mai mari: în Gorj au fost suspendate, în ultimele zile, 3.000 de contracte de muncă, în Dolj 15.000. Peste tot este aşa. Mulţi dintre lucrători sunt trimişi în şomaj tehnic, suportat de buget, dar, la o săptămână de la anunţarea măsurilor de sprijin, companiile încă nu au ajuns la capătul labirintului descris în prevederile legislative şi cer lămuriri. Neclarităţile subliniază ipoteza ca munca prestată în martie să fie remunerată în mai, ceea ce, pe lângă oricum situaţia grea pentru toţi, va accentua disperarea socială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO