Eveniment

Companiile tech invadează teritoriul băncilor oferind credite de consum

Companiile tech invadează teritoriul băncilor oferind...

Autor: Catalina Apostoiu

09.06.2017, 00:00 605

Intrarea Amazon pe segmentul de creditare arată cât de radical s-a schimbat peisajul bancar de la criză şi cum băncile tradiţionale se confruntă cu o nouă competiţie puternică, scrie Financial Times.

Mari bănci ca JPMorgan Chase, Bank of America şi Citigroup resimt presiuni legate de înăsprirea reglementărilor privitoare la capital şi reducerea profiturilor din cauza dobânzilor ultramici. Multe şi-au analizat situaţia creditării şi au descoperit că deservirea micilor companii, motorul celei mai mari economii a lumii, nu mai rentează.

Între timp, companii specializate pe comerţul electronic au început să profite de vastele volume de date care par să le confere imagini mai bune cu privire la capacitatea clienţilor de a face faţă unui credit comparativ cu băncile. Amazon a acordat credite de 3 miliarde de dolari comercianţilor de pe platforma sa de la lansarea unui program pilot de creditare cu şase ani în urmă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO