Eveniment

Compensaţie de CEO: Bobby Kotick, directorul executiv al Activision Blizzard, ar putea pleca cu până la 520 de milioane de dolari după ce Microsoft va finaliza achiziţia

Compensaţie de CEO: Bobby Kotick, directorul executiv al...

Autor: Ştefan Stan

01.05.2022, 12:00 154

Bobby Kotick, directorul executiv al Activision Blizzard, ar putea pleca cu până la 520 de milioane de dolari după ce Microsoft va finaliza achiziţia planificată a companiei de jocuri video.

Într-un document de vineri, Activision a precizat că Kotick ar urma să primească 14,4 milioane de dolari sub formă de indemnizaţie de concediere dacă va fi concediat sau va demisiona în diverse circumstanţe, în decurs de un an de la o schimbare de control în cadrul companiei. De asemenea, Activision a mai spus că el deţine 4,3 milioane de acţiuni şi are dreptul de a achiziţiona alte 2,2 milioane de acţiuni - în valoare potenţială de puţin peste 500 de milioane de dolari împreună, la preţul de 95 de dolari pe acţiune. Kotick a primit 826.549 de dolari în compensaţii în 2021, potrivit declaraţiei.

Dezvăluirea de vineri, în declaraţia anuală de împuternicire a Activision, reflectă contabilizarea definitivă a companiei pentru participaţia Kotick în companie şi potenţiala indemnizaţie în cadrul acordurilor existente. Ea oferă investitorilor cea mai bună fereastră de până acum în ceea ce priveşte potenţialul câştig extraordinar pe care Kotick l-ar putea primi după achiziţie, care este în aşteptarea aprobării autorităţilor de reglementare. Activision şi Microsoft au declarat că se aşteaptă ca aceasta să se încheie până în primăvara anului 2023.

Kotick, în vârstă de 59 de ani, face parte dintr-un grup de persoane care, în 1991, a achiziţionat activele companiei care a devenit Activision Blizzard. De atunci a fost CEO-ul acesteia, ceea ce îl face unul dintre cei mai longevivi şefi ai unei companii de tehnologie cotate la bursă. Este de aşteptat ca Kotick să se retragă de la Activision atunci când se va încheia tranzacţia, a relatat Journal în ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO