Eveniment

Complexul Energetic Oltenia (CEO), companie strategică a statului, cu pierderi de 3 mld. lei în ultimii cinci ani, promite, pentru salvare, investiţii de 7 mld. lei

Complexul Energetic Oltenia are o cotă de piaţă de aproximativ 20%, având un rol crucial în asigurarea continuităţii în alimentarea cu energie electrică a României.

Complexul Energetic Oltenia are o cotă de piaţă de aproximativ 20%, având un rol crucial în asigurarea continuităţii în alimentarea cu energie electrică a României.

Autor: Roxana Rosu

24.08.2020, 00:05 358

♦ Complexul Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari producători naţionali de electricitate, va transmite Comisiei Europene planul de restructurare, care prevede investiţii de 7 miliarde lei în perioada 2021 – 2026, în vederea reducerii treptate a producţiei pe bază de cărbune din 2030, inclusiv prin închiderea unor exploatări miniere.

Un sfert din producţia de energie a României este dependentă, încă, de cărbune, iar CE Oltenia rămâne regina acestei industrii muribunde – muribundă pentru că deja România a acceptat să renunţe la cărbune, în planul larg al UE, numit Green Deal. Dar soluţii de redresare se pot găsi, iar Complexul Energetic Oltenia, companie de stat, obligată însă să respecte regulile pieţei, a avansat o soluţie.

Compania a avut pierderi cumulate, din 2015 în 2019, de 3 mld. lei.

Planul companiei va fi transmis de către reprezentanţii companiei şi ai Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, prin Consiliul Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO