Eveniment

Concursul Eurovision a fost câştigat de Portugalia. România s-a clasat pe locul 7

Concursul Eurovision a fost câştigat de Portugalia....

Autor: Departamentul Cultură-Media

14.05.2017, 02:04 402

România a intrat în concurs pe locul 20, fiind reprezentată la cea de-a 62-a ediţie Eurovision, de Ilinca şi Alex Florea care au interpretat piesa „Yodel It!”.

Pentru a doua oară în istoria Eurovision, au existat două voturi: unul din partea juriilor ţărilor participante şi al doilea din partea publicului. România a reuşit să obţină cele mai multe puncte de la juriile din Republica Moldova- 12 puncte, Muntenegru- 10 puncte, Irlanda- 8 puncte, Grecia- 6 puncte, Macedonia- 4 puncte. Câte trei puncte a primit din partea juriilor din Azerbaijan, Albania sau ţara vecină, Bulgaria.

Publicul a acordat însă un vot mult mai mare României- 282 de puncte, clasându-i pe cei doi artişti pe locul 7. Ţara noastră s-a aflat, de altfel, pe locul patru în preferinţele publicului.

Eurovision 2017 a fost câştigat de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral cu piesa „Amar Pelos Dois”.

Mesajul lui Salvador Sobral la înmânarea trofeului Eurovision 2017: „Trăim într-o lume în care muzica e ca la fast food. Am câştigat pentru că eu cânt altfel de muzică. Să aducem înapoi muzica de calitate!”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO